Oud-Vlaams Belang-voorzitter en Europees lijsttrekker Gerolf Annemans  komt toe op het partijfeest in Londerzeel.
Volledig scherm
Oud-Vlaams Belang-voorzitter en Europees lijsttrekker Gerolf Annemans komt toe op het partijfeest in Londerzeel. © BELGA

Vlaams Belang tweede grootste partij in Vlaams parlement, PVDA voor het eerst in halfrond

UPDATEMet ruim een derde van de stemmen geteld, is het duidelijk dat het Vlaams parlement er binnenkort fors anders zal uitzien. Regeringspartijen N-VA, Open Vld en CD&V verliezen duidelijk terrein. Grote winnaar is Vlaams Belang, dat met 18,2 procent de tweede grootste partij wordt, na N-VA. Volgens een prognose van de VRT zou ook PVDA voor het eerst in haar geschiedenis verschillende zetels halen in het Vlaamse halfrond.

15 reacties

  • Eric De Winter

    5 jaar geleden
    Als je het nog ni begrijpt , iedereen is het beu. Overduidelijk !!!!!!!!!!!!!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    We zullen het wel overleven zowel met links als rechts en van één ding ben ik zeker iemand zal betalen en dat zullen niet de rijken zijn en de politici maar degene die met het schoofzakske gaat werken. En als hij wat te zuinig leeft volgens politici kan hij zijn spaarcentjes ook afgeven voor algemeen welzijn van de politici hun projectjes. Solidariteit is het toverwoord om hun kiesvee te bedienen van links en rechts.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Een ezel stoot zich geen twee keren aan dezelfde steen. Maar de Vlaming stemt graag op partijen die A zeggen en B doen. Tijdens de vorige periode heeft het VB alle maatregelen tegen de werknemer en in het voordeel van de werkgevers mee goed gekeurd. Binnen 5 jaar kan de Vlaming dan terug zeggen dat hij zich bedrogen voelt.
  • Johan Borremans

    5 jaar geleden
    Het door de strot duwen van bvb het marrakech verdrag is men duidelijk nog niet vergeten...
  • René Schoeters

    5 jaar geleden
    Ondanks de uitslag hebben ze het nog altijd niet begrepen, triestig! Waar halen de verliezers het lef vandaan om zich nog altijd beter te voelen als het VB! Neen ben geen VB stemmer!