Olivier Maingain.
Volledig scherm
Olivier Maingain. © BELGA

Maingain waarschuwt Franstalige partijen: “Alliantie met N-VA leidt tot confederalisme of zelfs separatisme”

Olivier Maingain, de voorzitter van de partij DéFI, heeft de Franstalige partijen gewaarschuwd. “Wie eraan denkt om (opnieuw) een alliantie aan te gaan met de N-VA maakt de weg vrij voor het confederalisme of zelfs het separatisme.”

47 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Laat ons hopen Olivier, laat ons hopen.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Allez, het begint al. In plaats van positief te denken over hoe iedereen kan samenwerken, begint men al mekaat het leven moeilijk te maken, gisteren Beke en Rutten en nu ook Mangain. Wat een Belgie? Onze politici kunnen mekaar niet ruiken of zien, en dan verschieten ze dat de mensen er genoeg van krijgen.
  • hannes leo

    5 jaar geleden
    Maingain en zijn partij is door haar stugge houding in het verleden de aanleiding geweest voor het ongenoegen van een groot deel van de Vlaamse bevolking. En dit werd nog mede versterkt door de grote meegaandheid en inschikkelijkheid van Vlaamse partijen en politici met alle nare gevolgen van dien. Brusselse partijen zijn geen voorbeeld als bindmiddel geweest tussen de twee gemeenschappen van ons land.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    De Vlaminghater die vergeten is dat de Walen al 70 jaar met die gedachten rondlopen confederalisme.Het enig dat het tegenhoud zijn de Vlaamse centen.Zelfs zonnekoning Di Rupo heeft over confederalisme gesproken Olivier maar toen sliep u waarschijnlijk Defi een prutspartij met een evengrote prutser als voorzitter.
  • André Van der Poorten

    5 jaar geleden
    Die denkt natuurlijk aan de plus - minus 1800 euro per jaar en per Vlaming ( van O tot 100 jaar) die ze kunnen kwijtspelen.