Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Antwerps kopstuk Filip Dewinter
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Antwerps kopstuk Filip Dewinter © REUTERS

“Zwarte vloed”, “bruine golf”: Franstalige pers vraagt zich af hoe het land bestuurd moet worden

Zwarte vloed, bruine golf, politieke tsunami... Op de dag na de verkiezingen vraagt de Franstalige pers zich af op welke manier het verdeelde land bestuurd zal moeten worden.

201 reacties

  • Joris Lenaers

    5 jaar geleden
    Niet te geloven... mijn grootouders zijn vroeger in Wallonië gaan werken, dit omdat er weiniger werk was in Limburg. Er zijn altijd regio’s die het economisch minder doen. Eens Vlaanderen onafhankelijk is kunnen we misschien Limburg ook buitengooien??? België heeft altijd top gedraaid. N-VA krijgt veel stemmen en alles word in snel tempo duurder, oef wat een geluk .. dan zal de rest wel goed zitten.. oh neen ! De begrotingstekorten worden zelfs groter! Oh en niet te vergeten,
  • jan Meclot

    5 jaar geleden
    Beste Franstalige journalisten en politiekers, jullie zijn verwonderd en vragen zich af wat die in jullie ogen domme flamins willen, wel, 1, stopzetting van de transfers 2 afschaffing van de faciliteiten in de Vlaamse rand, In Vlaanderen spreekt men Nederlands en past men zich aan of anders hoepel op 3, confederalisme of totale splitsing, benieuwd wie er gaat janken en kruipen
  • ronny meuris

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af hoeveel vlamingen die hier reageren de "walen" ook echt kennen. Denken vlamingen echt dat Walen niet vooruit willen of het anders zien ? Gebrek aan keuze geeft dit resultaat. De oplossing ? Kieslijsten hetzelfde in heel het land tesamen met de afschaffing vd stemplicht . Pas dan ga je een eerlijk beeld krijgen.
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    De Waalse pers heeft geen commentaar te leveren over het Vlaamse stemgedrag. Ze zouden beter eens nagaan waarom de Waalse politici, na al die jaren, hun economie nog steeds niet op peil kunnen brengen. Ze zouden beter eens controleren waarom Wallonië jaarlijks miljarden steun nodig heeft uit Vlaanderen.
  • Rik Vang

    5 jaar geleden
    Je kan niet leven in een familie waar één partner eist dat de andere alle werk doet en daarna de inkomsten MOET overmaken zonder morren! Al helemaal niet als die partner verkiest om de volle werkdag op de rug liggend door te brengen, maar wel zacht wil liggen!