John Bolton
Volledig scherm
John Bolton © AP

Noord-Korea en China boos: Amerikaans veiligheidsadviseur Bolton is "oorlogsmaniak"

De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton is een "oorlogsmaniak" die zo snel mogelijk moet opstappen. Dat zei het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in reactie op uitspraken van Bolton dat recente raketlanceringen van Noord-Korea in strijd waren met resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

9 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Als je Trump maar genoeg stroop om de mond smeert en zijn politieke tegenstanders mee belachelijk maakt, kom je overal mee weg!
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Bolton was altijd een klinkende zot
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Als je Bolton zijn parcours bekijkt en zijn achtergrond, dan weet je dat je een ijzervreter aan hem hebt. Bolton staat erom bekend vaker oorlogstaal te gebruiken in zijn middens, en hij is naast Trump ook een gevaarlijk persoon die vaak eerst uithaalt en pas later denkt. In de USA zijn velen in de politiek bevreesd dat Bolton aanstuurt op conflicten, gezien hij in die machtspositie zit.
  • Paul Vanderkindere

    5 jaar geleden
    Als Bolton het vuur aanwakkert,is dit de zoveelste fout van Amerika en is Amerika het niet waard om wereldleider te zijn. Amerika krijgt het beeld oorlogszuchtig te zijn en niet door de president.
  • johan debue

    5 jaar geleden
    Heel juist een echte oorlogsmaniak.