Politicoloog Johan Ackaert
Volledig scherm
Politicoloog Johan Ackaert © Foto Borgerhoff

"Opnieuw bewezen dat opiniepeilingen niet deugen"

Met opiniepeilingen kan je geen verkiezingsresultaten voorspellen, dat zegt politicoloog Johan Ackaert van UHasselt. “Kiezers van het Vlaams Belang willen niet toegeven dat ze voor die partij stemmen”.

15 reacties

  • Roger Poot

    5 jaar geleden
    Opiniepeilingen worden misbruikt om 'fake news' te verspreiden en de kiezer te beïnvloeden.
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Opiniepeilingen die voor verkiezingen worden gepubliceerd zijn steeds manipulatieve peilingen , aangepaste peilingen , om mensen hun stemgedrag te beïnvloeden . Linkse media speelt op deze slinkse manier in op de mensen , alleen , de mensen zij na 30 jaar wanbeleid , na 30 jaar NIET luisteren naar hun , na het door de strot duwen van Europa , van het Marakech akkoord , enz , de hedendaagse trado partijen zo beu als koude pap !!! De manipulatie is voorbij !!
  • Daniel Collier

    5 jaar geleden
    Ik stem al van 91 op het Vb waarom zou ik daar niet voor uitkomen,het enige dat mij spijt dat ik nog geen politieker ben tegen gekomen voor mijn gedacht eens te zeggen.
  • Peter Segers

    5 jaar geleden
    opiniepeilingen werken niet omdat ze meestal maar enkele duizenden mensen raadplegen. Wie zijn die? Uit welke omgeving? Welke leeftijdscategorie? etc... Het is bijna onmogelijk om deze representatief voor een paar miljoen mensen te maken. Daarvoor moet je veel meer mensen bevragen dan die paar duizend!
  • Emiel Vandeplas

    5 jaar geleden
    Bij peilingen nooit een correcte doorsnee van de bevolking. Peilingbureaus gebruiken ook maar hun listings . Vermoedelijk listings samengesteld naar onderwerp van bevraging.