Tam, de Sumatraanse neushoorn
Volledig scherm
Tam, de Sumatraanse neushoorn © AP

‘Tam’, de laatste mannelijke Sumatraanse neushoorn in Maleisië, overleden

In Maleisië, op het eiland Borneo, is de laatste mannelijke Sumatraanse neushoorn gestorven. Dat meldden lokale media. "De neushoorn 'Tam' kreeg al meer dan een week intensieve zorgen door vermoedelijk ouderdomskwaaltjes zoals problemen aan de lever en nieren", zegt John Payne, directeur van de vereniging voor neushoorns in Borneo.

7 reacties

  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Ocharme nu zijn al die bijgelovige ineens hun "wondermiddeltje" kwijt....welke diersoort gaan ze nu opofferen voor hun eigen belang....
  • philippe decock

    5 jaar geleden
    Welk nutteloos bijgeloof gaat men de chinezen nog wijsmaken en dat uiteindelijk uit geldgewin.
  • Thierry De koninck

    5 jaar geleden
    De chinezen speculeren nu al op het uitsterven van de neushoorn. Daardoor is de hoorn enkel nog duurder en gewilder aan het worden.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    We hebben het weer schitterend gedaan, binnen enkele jaren bestaat deze wereld alleen nog uit stenen, afval, plastiek en vergiftigde lucht. Zo een prachtig dier laten uitsterven .....
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Proficiat aan de mens. Voor wie het nog niet doorheeft, de grote uitsterving komt in aantocht, neen, ze is al een aantal jaar bezig. Ook door de klimaatveranderingen sterven veel dieren, vooral Kenia etc.. Laatst nog bevestigd voor wetenschappers.