© BFM, rr

Toestand van tiener die tijdens storm onder boom terechtkwam nog steeds ernstig

De 17-jarige Wannes Henderickx, die afgelopen weekend onder een boom terechtkwam tijdens de storm die over ons land raasde, is er nog steeds ernstig aan toe. “Hij heeft gevoel in zijn tenen. Daar zijn we al blij om”, zegt zijn vader.

dennis van damme

De storm van afgelopen zondag zorgde op verschillende plaatsen voor grote schade. Verschillende mensen raakten ook gewond. Een Amerikaanse toeriste werd op de Groenplaats in Antwerpen bedolven door een losgekomen stelling. Zij is nog steeds kritiek. En ook de 17-jarige Wannes Henderickx, die in Borsbeek onder een boom terechtkwam, is nog niet aan de beterhand. Hij ligt nog steeds op de dienst intensieve zorgen.

Verbrijzelde rug

Wannes had zondagnamiddag net het scoutslokaal aan het Mertensplein verlaten om compost weg te brengen, toen er een boom op het terrein omver waaide. Hij kwam er met zijn fiets onder terecht en moest worden bevrijd.

“Hij heeft een verbrijzelde ruggenwervel, er zijn twee ribben gebroken en hij heeft een hoofdletsel”, zegt Wannes’ vader Kurt Henderickx uit Wommelgem. “Zijn bekken werd ter plaatse nog terug in de kom gezet. Omdat hij nog op intensieve ligt, mag er alleen familie bij. De verplegers maken hem telkens wakker als we hem komen bezoeken. We weten nog totaal niet hoe zijn gezondheidstoestand zal evolueren. Wat we wel weten, is dat hij gevoel heeft in zijn tenen. Dat is al heel wat.”

Wannes kan met zijn ouders praten, maar het ongeval kan hij zich nog niet altijd even goed herinneren. “Het ene moment is hij helder, de andere keer verward”, aldus Kurt Henderickx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER