Noël Slangen: "Cordon zit niet in de weg, wel partijen die niet willen regeren met Vlaams Belang”

Volgens politiek analist Noël Slangen is het doorbreken van het cordon sanitaire niet meteen de zwaarste klus die geklaard moet worden. Dat cordon werd in 1989 ondertekend, maar werd nooit “ververst”. De uitdaging ligt volgens Slangen bij de andere partijen.

29 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Guy Verstraeten. Ook al halen het VB en de N-VA ooit een meerderheid. Ook al wil de N-VA tegen het cordon in met het VB samenwerken, samen zullen ze nooit België kunnen splitsen. Daarvoor is een 2/3 meerderheid nodig. Niet van alle politieke partijen in Vlaanderen maar wel die van België. Dit is één van de vele grendels verkregen door de Franstaligen. Om dit de veranderen is er eveneens een 2/3 meerderheid nodig.
  • Tom Der Kinderen

    5 jaar geleden
    Het is tijd dat er eens een echt stevig rechts blok beslissingen kan nemen waar kiezers achter staan ipv verliezerspartijtjes die op sterven na dood zijn en door hun manier van handelen iedereen frustreren en er al decennia niks van bakken buiten schulden opstapelen en top cumulatoren zijn van postjes en pensioenen voor zichzelf. Ik wil van elke politicus horen wat hij nu verdient en hoeveel pensioen hij dan krijgt. Eens zien hoeveel stemmen ze nog gaan halen na hun biecht.
  • Mario Van der Linden

    5 jaar geleden
    Als hier het cordon niet stopt, wil ik echt niet weten wat er de volgende verkiezingen zal gebeuren ? En dat zal te danken zijn aan de zogezegde "democraten".
  • Lionel Fournier

    5 jaar geleden
    Democraten roepen dat ze niet willen samenwerken met een niet-democratische partij. De vraag is dan gewoonweg, wie is dan de democraat: de democraat die uitbazuint dat hij niet wil samenwerken met mensen die partij die democratisch hun stemmen hebben behaald? Of heeft deze kiezer dus geen gelijk en is hij ook niet democratisch? Of waar zijn de hypocrieten? Ik heb geen Vlaams Belang gestemd maar respecteer hun stem.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Cordon of geen cordon: het programma van VB is ZO radicaal en ze zijn absoluut niet tot compromissen bereid, dus zo maken ze toch gewoon zichzelf onmogelijk?