Station Brussel Noord tijdlang ontruimd na bommelding, treinverkeer even onderbroken

Het treinstation Brussel Noord is een tijdlang ontruimd geweest omwille van een bommelding. Ook het treinverkeer lag een tijdlang stil. Intussen is alles terug normaal, maar dit gaat een zware impact hebben op de avondspits. “Reizigers moeten rekening houden met vertragingen tot een halfuur en afgeschafte treinen”, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. Ook de Brusselse tunnels gingen een tijdlang dicht. Het verkeer in en rond Brussel zit muurvast.

jvt

“Het station werd ontruimd, op vraag van de politie. Ook het treinverkeer werd een tijdlang onderbroken”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Intussen is de situatie terug normaal al zal de avondspits op het spoor danig wat hinder ondervinden.

“Dit gaat een zware impact hebben op de avondspits. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen tot een half uur en afgeschafte treinen.”

Brusselse tunnels tijdlang afgesloten

Door de veiligheidsperimeter werden ook de bussen van De Lijn omgeleid en ook alle Brusselse tunnels werden afgesloten voor alle verkeer. Het personeel van Mobiris dat de Brusselse tunnels monitort, is gevestigd in het stationsgebouw. Intussen zijn deze terug open.

Een blik op verkeerskaarten toont weinig goeds. Het verkeer in en rond de hoofdstad zit muurvast. Wie naar Brussel moet, stelt zijn vertrek best uit.

© rdb

© TJ

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer