Waar feesten goed voor is: bewoners krijgen eenrichtingsstraat na vraag tijdens buurtfeest

© hsb

Bewoners van de Rotselaarsesteenweg vieren feest, want hun straat werd een eenrichtingsstraat. Ze kaarten het verkeersprobleem in hun straat deze zomer aan op de BuurToog, en dat resulteert nu in een eerste van vele wijkprojecten.

Hannelore Smitz

“In onze straat zijn al jaren problemen door de gevaarlijke verkeerssituatie”, zegt bewoonster Nele Vandoren. “Auto's komen aan hoge snelheid uit de eenrichtingsstraat Henricus Wittebollestraat de Rotselaarsesteenweg in gereden, maar ze verschieten dan dat ze daar plots wel tegenliggers kunnen krijgen. Daarbij komt nog dat auto's die op het t-kruispunt uit de Kroonstraat komen, heel ver het kruispunt op moeten rijden om te kunnen zien of er iemand aangereden komt.”

Nele en haar buren kaartten het probleem bij het begin van de zomer aan op de BuurToog. Dat is een kleine bar van de stad die inwoners afgelopen zomer naar hun straat- of wijkfeest konden halen. In de BuurToog konden ze dan ideeën opdoen en voorstellen indienen voor dingen die zij graag aangepast zagen om hun wijk iets aangenamer te maken. Schepen Bieke Verlinden(SP.A) hoorde van het verkeersprobleem op die BuurToog, en stapte ermee naar de verkeersdienst. Sinds deze week is de Rotselaarsesteenweg ook een eenrichtingsstraat geworden, in de tegengestelde richting als de Henricus Wittebollestraat. Zo is in één klap de gevaarlijke situatie en de overdreven snelheid aangepast, want de auto's kunnen niet langer gewoon rechtdoor racen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen