RV
Volledig scherm
© RV

De Simpsons voorspelden speech Greta (+ nog tien voorbeelden waarbij regisseurs akelig dicht bij de realiteit zaten)

TVDe makers van ‘The Simpsons’ hebben eens te meer met verve de toekomst voorspeld. De emotionele speech die Greta Thunberg voor de Verenigde Naties gaf, lijkt immers verdacht veel op de toespraak die Lisa ooit hield in haar klas. Ze gaf daarin haar pessimistische visie over het klimaat. “Binnen vijftig jaar zal Springfield niet meer bestaan”, luidde haar doemboodschap. Het frappantste voorbeeld qua ‘helderziendheid’ blijft de verkiezing van Donald Trump als president van Amerika.

0 reacties

  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    De wereldbevolking zal zich inzetten om de planeet “te redden”. Als uitvinder van de CO2 hoax wordt dikwijls de Zweedse chemicus Svante Arrhenius genoemd. Toevallig? een familielid van Greta.Hij was een neef van haar overgrootmoeder aan vaders kant, betrokken in de eugenetica, de leer over raszuiverheid, wat ook in verband wordt gebracht met reductie van de wereldbevolking. Op de dag het boek uitkwam, zette de PR-adviseur, Ingmar Rentzhog een foto van Greta’s schoolstaking op F boek.
  • Karel Karelse

    5 jaar geleden
    De industriële revolutie is pakweg 150 jaar oud. Dus in 150 jaar heeft de mens in al zijn zelfvoldane glorie een 13.000.000.000 jaar oud ecosysteem de les gespeld ?!? Is alsof een eendagsvlieg het weer van overmorgen zou voorspellen. Moet er nog zand zijn. Binnen 1000 jaar is de mensheid een fait divers in de “grand sceme of times”, klimaathysterici of niet !
  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    Greta heeft dit subliminaal opgepikt. Ze heeft geen eigen ideeën!
  • David Vermeulen

    5 jaar geleden
    Er zijn zoveel afleveringen met allerlei nonsens. En sommige komen dan uit. Dat is niet voorspellen. Dat is alle mogelijkheden zoeken en er zal toch steeds iets uitkomen. Ik zeg dat met in de toekomst een nieuw hondenras zal uitvinden dat geen haarverlies heeft. Wedden dat ik gelijk Tss 1 en 100 jaar?
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Visionaire en geniale tekenfilm voor volwassenen. Maar ook Greta haar speeches vind ik visionair. Niet mee spotten, zou ik zeggen.