Pure kafka: onbestuurbare gemeente voor tweede keer onbestuurbaar verklaard

© emd

Tijdens een bijzonder bewogen gemeenteraad maandagavond heeft Centrumlijst-Open VLD de onbestuurbaarheid van Haaltert laten intrekken om ze nadien opnieuw te stemmen. Door de beslissing moet de gouverneur opnieuw gaan onderhandelen. Hoe het nu verder moet, is nog maar de vraag.

Elke Meert

Bij de ingang van het gemeentehuis vatte burgerbeweging AHA (Haaltert Anders) opnieuw post om er een flyers uit te delen. Op de achtergrond weerklonk het nummer Dromen zijn bedrog, wat aansloot bij hun flyer ‘Droom niet meer’. “We verwijzen hiermee naar de grote droom van onbestuurbaarheid van OCMW-voorzitter Gina Verbestel (Open & Liberaal) en OCMW-raadslid Elie De Troyer (CD&V)”, zegt Paul Ghijsels van AHA. Volgens de beweging zou De Troyer samen met OCMW-raadslid Raymond Hunninck (CD&V) aan de basis liggen van de mislukte poging tot het vormen van een nieuwe coalitie tussen N-VA, SP.A en CD&V.

De emoties in de volle raadszaal laaiden hoog op, bij sommige burgers stonden tranen in de ogen. Want door de politieke crisis zitten heel wat verenigingen nu zonder subsidies, liggen wegenwerken stil en zit zelfs het gemeenschapscentrum zonder verwarming. “Ze beseffen niet wat ze de bevolking aan doen”, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen