Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews

Vlaams Belang krijgt (nog) geen uitnodiging van koning Filip

BinnenlandVlaams Belang heeft nog geen uitnodiging gekregen van koning Filip om te praten over de federale regeringsvorming. “We willen wel, maar hij blijkbaar niet”, klinkt het op het partijhoofdkwartier.

45 reacties

  • Prisoner 24601

    5 jaar geleden
    Het is heel simpel: "misschien" krijgen ze een uitnodiging. Ik vind dat de koning minstens moet praten, maar een federale ministerpost (benoemd door de koning) gaan ze NOOIT krijgen. Ondermeer door artikel 101&103 van de grondwet: een benoemende minister is onschendbaar en dat gaat de koning nooit toekennen aan een VB-er.
  • Hugo Claes

    5 jaar geleden
    Onbeschoft en ondemocratisch...
  • Leo De Vlaminck

    5 jaar geleden
    niet gestemd op VB maar als ze geen uitnodiging krijgen dan vind ik het tijd dat we een petitie starten om heel die royale klucht af te schaffen...dit bespaart tonnen geld en als meneer de grote jan wilt uithangen moet hij er maar voor werken in plaats van gratis op de kop van de bevolking een luxe leven te hebben. genoeg is genoeg. wie niet horen wil moet het voelen...en de enige manier waar die mannen het voelen is op hun rekening.
  • Robert Van Hove

    5 jaar geleden
    Wanneer de koning het VB. niet ontvangt als winnaar van de verkiezing in Vlaanderen. Dan moeten wij een actie ondernemen om duidelijk onze afkeer te tonen. Wie kan via de SM zoiets ondersteunen en bewerken om zoveel mogelijk Vlamingen hun stem te laten horen. Hetzij een Poll, hetzij een demonstratie in een van de centrumsteden.
  • Marlen Rabaey

    5 jaar geleden
    Koning ben je voor alle landgenoten, anders moet je maar aftreden. Hopelijk komt hij nog tot inzicht .