AFP
Volledig scherm
© AFP

VIDEO. Elise Mertens overleeft eerste ronde in Parijs na driesetter tegen Sloveense: “Geef mezelf 7/10"

Roland GarrosElise Mertens (WTA 20) heeft in de eerste ronde van Roland Garros afgerekend met de Sloveense Tamara Zidansek (WTA 60): 6-4, 3-6 en 6-2. In de volgende ronde wacht de 16-jarige Française Diane Parry (WTA 457).

2 reacties

  • Adolf Brol

    5 jaar geleden
    volgenderonde ligt zij er uit, ze heeft niet het talent van een Clijsters of een henin
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Zonder vertrouwen en slecht gespeeld, het enige positieve is dat ze geplaatst is voor de volgende ronde.
  1. Zverev scheurde verschillende ligamenten in rechtervoet en lijkt kruis te moeten maken over Wimbledon - Nadal treft Ruud in finale Roland Garros
    Play
    Roland Garros
    2

    Zverev scheurde verschil­len­de ligamenten in rechter­voet en lijkt kruis te moeten maken over Wimbledon - Nadal treft Ruud in finale Roland Garros

    Rafael Nadal (ATP-5) versus Casper Ruud (ATP-8). Dat is zondag de mannenfinale op Roland Garros. De opponent van Nadal in de halve finale Alexander Zverev (ATP-3) gooide op het einde van de tweede set de handdoek. De Duitser bezeerde zijn enkel bij een ongelukkige val en moest het veld in een rolstoel verlaten. Zverev zelf vreesde al voor een “heel ernstige” enkelblessure, en kwam later zelf met een update: “Het lijkt erop dat ik verschillende ligamenten in mijn rechtervoet heb gescheurd.” In de andere halve finale klopte Ruud de Kroaat Marin Cilic (ATP-23) in vier sets.
  2. Ophef op Roland Garros nadat gefrustreerde speelster racket weggooit en kindje “in het gezicht raakt”
    Play
    Roland Garros
    29

    Ophef op Roland Garros nadat gefrus­treer­de speelster racket weggooit en kindje “in het gezicht raakt”

    Een bizar voorval op Roland Garros gisteren. In haar tweederondematch tegen de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 31) raakte de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 63) een kindje nadat ze gefrustreerd haar racket had weggegooid. Begu kreeg daarvoor geen straf, enkel een waarschuwing. Tot woede van haar opponente, want de Roemeense won uiteindelijk nog. Op de persconferentie reageerde Begu reageerde op het incident. “Ik wil me verontschuldigen. Ik voel me er echt slecht over.”