AFP
Volledig scherm
© AFP

Dodentol op Mount Everest stijgt naar 11: Amerikaan (61) sterft bij afdaling

BuitenlandEr is opnieuw een dode gevallen op de hoogste berg ter wereld. De Amerikaanse klimmer Christopher John Kulish (61) stierf vandaag bij het afdalen van Mount Everest en is daarmee al het 11de dodelijke slachtoffer dit klimseizoen.

11 reacties

  • Nadine Abe

    5 jaar geleden
    Blijf daar weg laat de natuur gerust, als je hoort en ziet wat zulke mensen aan afval achterlaten , ik zou beschaamd zijn maar ja met geld koop je alles.
  • Johan Meulenbergs

    5 jaar geleden
    Men kan dit betalen en dan denkt men: ok. Het zal nog erger worden: binnen afzienbare tijd kan men zich gewoon door sherpa's in een zetel naar boven laten dragen .. alleen zal dit nog beetje meer kosten.
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Dat mensen zo dwaas zijn, zeker diegenen op leeftijd, om zulke zware inspanningen te leveren en daarmee hun leven riskeren moeten zij zelf weten. Maar de vuilnisbelt die zij in de natuur achterlaten stoort mij heel erg.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Eigenlijk is 10.000 euro vragen niet goed, veel mensen kunnen dit niet betalen zeker als je nog eens al dat materiaal moet kopen, een speciale verzekering afsluit. Men zou beter een max van 100 mensen per seizoen toelaten en mensen moeten solliciteren. Zo kan je het kaf van het koren scheiden. Want als ik morgen een zk geld op tafel leg kan ik ook naar boven.
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Er moet dringend een totaal klimverbod komen en een volledige opkuis. Die berg is niet alleen een kerkhof het is nog en enorm stort ook.