Een klimaatmars van Youth for Climate in Brussel vlak voor de verkiezingen.
Volledig scherm
Een klimaatmars van Youth for Climate in Brussel vlak voor de verkiezingen. © BELGA

Youth for Climate teleurgesteld: “Onze boodschap is niet overal in het land duidelijk gehoord”

De boodschap van Youth for Climate is niet overal in het land duidelijk gehoord, wat een "teleurstelling" is, maar ook "een reden tot ongerustheid omdat we weinig tijd hebben om te starten met de noodzakelijke overgang naar een koolstofvrije samenleving". Dat schrijft het platform maandagavond in een mededeling.

22 reacties

  • Walter De Weirdt

    5 jaar geleden
    Het wil niet zeggen dat ge na twintig weken hard roepen de bevolking je mening kan opdringen. Problemen aankaarten kan iedereen, realistische oplossingen bieden is een ander paar mouwen...
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wat een zelfoverschatting bij die organisatie. Hun boodschap kwam élke dag in élke krant, in élke nieuwsuitzending, in élk praatprogramma. Dat die enorme media-aandacht niet heeft geleid tot winst voor Groen, heeft twee grote oorzaken: het links programma van Groen (de aanval op bedrijfswagens, de vermogensbelasting), en het gebrek aan eerlijkheid bij Anuna en co (= het bewust verzwijgen van het prijskaartje van hun klimaatvoorstellen).
  • Michael Vranckx

    5 jaar geleden
    de mensen hadden het wel begrepen beter en proper milieu/ klimaat kosten nu eenmaal geld en dan stikken de mensen nog liever in hun eigen uitstoot.Enkel als men er geld kan aan verdienen doen ze mee, zie maar naar de zonnepanelen maar later als ze nergens meer kunnen komen met hun auto en zelf aan de zuurstoffles hangen zullen ze nog wel eens aan de spijbelaars denken.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het enige dat het milieu kan redden is drastisch anders te gaan leven. Maar de plebs van Youth for Climate komen allemaal uit een beschermd milieu, ze hebben geen besef dat mensen die ze die ze de les spellen veel meer met het milieu begaan zijn dan zij zelf. Het is de verwende kaste die alle binding met de natuur verloren heeft. De plebs die op het platteland gaan wonen, die moeten uitslapen tot de middag en waarvan de haan niet mag kraaien, met de auto naar de plukboerderij gaan en reizen.
  • guy perain

    5 jaar geleden
    Tja...Wat hadden ze gedacht?? dat zij het op 1 jaar tijd gingen oplossen?? Dat ze maar vlug wat verder gaan studeren...daar is hun plaats!!