John Crombez (sp.a) bij zijn aankomst aan het paleis.
Volledig scherm
John Crombez (sp.a) bij zijn aankomst aan het paleis. © Photo News

Sp.a wil liever niet in Vlaamse regering: “We zijn niet aan zet”

binnenlandIn Vlaanderen is N-VA als grootste partij aan zet, maar op federaal vlak ligt een aartsmoeilijke puzzel op tafel. PS-voorzitter Elio Di Rupo denkt dat een regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant de oplossing kan zijn voor de moeilijke federale regeringspuzzel, maar dat botst op forse kritiek aan Vlaamse kant. Daarnaast nodigde N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag PVDA, Groen en sp.a uit met het oog op een nieuwe Vlaamse regering. Sp.a-voorzitter John Crombez suggereerde na het gesprek alvast dat zijn partij liever niet mee bestuurt. Lees alle ontwikkelingen in onze liveblog.

530 reacties

  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Lijkt me maar normaal. Vlaanderen stemt rechts. Waarom zou links dan moeten regeren?
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Brent, wat houdt die vrouw tegen om aan de kassa van de Aldi te blijven zitten ? is uw vraag. Dat kan ik u vertellen. De PVDA krijgt traditioneel minder geld dan de anderen en dat zou nog minder geweest zijn (of helemaal niets), hadden sommige traditionele partijen hun goesting gekregen. Vindt u dat rechtvaardig ? Zij stort een deel van haar loon in de partijkas en zal blijven weten wat een euro waard is. Heb ik daarmee een voldoende antwoord gegeven ?
  • karien de rycke

    5 jaar geleden
    vooral geen verantwoordelijkheid nemen .... zo kan je vanuit oppositie kritiek geven.... nooit gedacht van Mr Crombez, capabel man maar door fors verlies zijn ze ook kleine partij geworden.Jammer dat hij de klappen van zijn (corrupte)voorgangers moet opvangen.... Ook de houding van ABVV de voorbije jaren speelt hem parten, leg ze wat meer aan banden die onruststokers!!!
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    beter 43 % negeren dan 57 % van de bevolking hun wil opleggen zoals NVA en Vlaams Belang wil
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Karel Dierckx, er zijn dan ook bijna dubbel zoveel Vlamingen als Walen.