Michelle Bachelet, de Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten.
Volledig scherm
Michelle Bachelet, de Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten. © REUTERS

VN-rapport: “ Inwoners Noord-Korea zitten gevangen in vicieuze cirkel van ontbering, corruptie en repressie”

De VN is zeer kritisch over de mensenrechten Noord-Korea. Inwoners van het land zitten gevangen in een vicieuze cirkel van ontbering, corruptie en repressie. Dat is de conclusie die te lezen is in een rapport van UNHRC, de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

4 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    De reactie van China op dit rapport is nu al bezig. Zij hebben het toezicht op de grens met Korea immens opgedreven en daarbij hebben ze een orwelliaanse controle ingevoerd op de etnische Koreanen in China zodat er geen enkele Noord-Koreaan nog kan ontsnappen uit Noord-Korea. Noord-Korea is voorr China cruciaal om de aandacht van de Zuid-Chinese zee en het uitroeiingsprogramma van hun minderheden af te leiden. China is ook bezig om 2/3 van Bhutan te annexeren.
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Noord-Korea heeft 1,7 miljoen militairen die dus niet 'werken' en niets bijdragen tot het land, hoe kan zo'n land economisch overleven? Het wordt al militair bestuurd en elke verdachte die ideeën heeft tegen dat bestuur wordt lang voor hij die kan uitwerken geliquideerd.
  • marc Deglin

    5 jaar geleden
    en dat staat wallonie ook te wachten.
  • Rogé Brouwers

    5 jaar geleden
    Kunnen daar toch goed lachen allemaal naar de buitenwereld toe-Die fameuze P-Mertens (PVDA°)daar eens een jaar naartoe sturen