Tom Van Grieken viert de overwinning van zijn partij.
Volledig scherm
Tom Van Grieken viert de overwinning van zijn partij. © Bas Bogaerts

Het debat: moet het cordon sanitaire afgeschaft worden?

Al dertig jaar lang houden de traditionele partijen de uiterst rechtste Vlaams-nationalisten weg van de macht, maar door de verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang komt het cordon sanitaire onder druk te staan. Wat denk jij? Moet het Vlaams Belang een kans krijgen om mee te besturen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

360 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Moeten de partijen die het cordon ondertekenden zich niet komen verantwoorden voor een Europese rechtbank ?
  • dimitri sierens

    5 jaar geleden
    In principe moet het cordon nu afgeschaft worden, ik vrees dat men daar niet van onderuit kan. Zeker gezien het stemmingsgedrag van vele Vlamingen.
  • Linda Dilissen

    5 jaar geleden
    Afschaffen, in andere europese landen mogen ze wel mee regeren, laat zien wat ze waard zijn en dan zien we wel bij volgende verkiezingen wat het resultaat is, nu kunnen ze zeggen wat ze willen.
  • nicole walravens

    5 jaar geleden
    natuurlijk moet het cordon sanitair afgeschaft worden dat gezever duurt al lang genoeg zeker luister naar de mening en het kies gebracht van het volk
  • Hugo De Leeuw

    5 jaar geleden
    Hoe kan je nu in België ooit een federale regering hebben, ik kan als Vlaming niet op een Waal stemmen en andersom gaat ook niet??? Federaal is toch het hele land of niet?. Waar is de tijd van BSP, CVP, PVV en VU, zij hebben dit land helemaal naar de kl.ten geholpen. Nu 6 regeringen en niemand komt nog overeen. Het beste dat we nog kunnen doen als Belg is verhuizen. Misschien naar Afrika, want de meeste Afrikanen zijn in Europa.