Van links: Spitzenkandidaten  Margrethe Vestager (liberalen),Manfred Weber (christendemocraten) en Frans Timmermans (sociaaldemocraten)
Volledig scherm
Van links: Spitzenkandidaten Margrethe Vestager (liberalen),Manfred Weber (christendemocraten) en Frans Timmermans (sociaaldemocraten) © AFP

Europees Parlement blijft bij eis dat nieuwe Commissievoorzitter een van ‘Spitzenkandidaten’ moet zijn

Een meerderheid van de fracties in het Europees Parlement houdt vast aan het ‘Spitzenkandidaten’-systeem. Dat is gebleken na afloop van de eerste vergadering van de fractievoorzitters na de Europese verkiezingen. Ze geven daarmee de Europese leiders een schot voor de boeg, die vanavond bijeenkomen om zich over de benoeming van de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te buigen.

10 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Dat is belangrijker dan de massale immigratie
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    We hebben Europees gestemd maar geen Belg die nog beseft hoe dat warkluwen dat Europa heet, feitelijk geregeerd wordt. Er zijn verkozenen, regeringsleiders en spitzenkandidaten waarover in de kiescampagne nauwelijks gesproken werd en die ook niet moeten gekozen worden. En die Spitzen, dat zijn de echte leiders. Vraag is: tot wat dient dat reusachtige parlement nog. dat zich democratisch noemt.
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Zo toont de EU weer eens waar het om gaat: om postjes invullen.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het zal 'ons kent ons' zijn met wederzijdse garanties om de 'grote' belangen te dienen: industrie, handel, ...
  • Rudolf van nauw

    5 jaar geleden
    Ze zijn volop bezig om topfuncties in te vullen terwijl in heel Europa extreem rechts oprukt.Niet te geloven.Luister eens eerst naar het volk bende graaiers.