Mertens kreeg na zijn consultatie bij Wever een merkwaardig cadeautje mee naar huis. De PVDA-voorzitter ontving een flesje pikante saus met de beeltenis van Karl Marx. "Fenomenaal pikant", was te lezen op het rode flesje.
Volledig scherm
Mertens kreeg na zijn consultatie bij Wever een merkwaardig cadeautje mee naar huis. De PVDA-voorzitter ontving een flesje pikante saus met de beeltenis van Karl Marx. "Fenomenaal pikant", was te lezen op het rode flesje. © BELGA

Peter Mertens (PVDA): “Voor De Wever zijn Vlaamse en federale formatie gekoppeld”

Binnenland“We gaan niet meespelen in het spelletje van Bart De Wever. Men gaat de verkiezingen niet gebruiken om het land te splitsen." Dat zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens, de eerste gast die N-VA-voorzitter vandaag ziet met het oog op de vorming van een Vlaamse regering. Na zijn bezoek zei Mertens dat “de formateur heeft gezegd dat de Vlaamse en de federale formatie gekoppeld zijn. Voor ons is dat niet zo.”

33 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Mijnheer Vermeersch je weet toch dat de wever als eerste chantage gepleegd heeft niet ? vergeten ? kort geheugen of niet goed geluisterd op de verkiezingsdag ? Dat De Wever de regering maar eens maakt. Hij mag het zelfs doen met het VB ( we horen mekaar nog over een jaar of twee,drie, ok ?)
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Een communist moet men nooit op zijn woord geloven. Poetin heeft dat meermaals bewezen.
  • Christophe Jensen

    5 jaar geleden
    Het volk gaf net wel dat signaal...
  • jos De Decker

    5 jaar geleden
    @Etienne Callebout, als de federale regering een sociaal beleid voert en de economie aan de kop van het peleton kan krijgen, door meer koopkracht en vertrouwen in de toekomst, weet je wel, zou het publiek dat nu rechts stemt serieus van kant kunnen veranderen. Vele kiezers zijn bang en boos vanwege het neoliberale beleid en laksheid omtrent migratie de laatste regeerperiode.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    De campagne is afgelopen mijnheer Mertens, de kiezer heeft gesproken. Nu is het aan jullie om met onze stem iets aan te vangen.