Rusland veroordeelde een politieraid in het grotendeels door Serviërs bewoonde noorden van Kosovo als een nieuwe provocatie van de niet-Albanese bevolking.
Volledig scherm
Rusland veroordeelde een politieraid in het grotendeels door Serviërs bewoonde noorden van Kosovo als een nieuwe provocatie van de niet-Albanese bevolking. © REUTERS

Rusland roept EU en VS op tot actie na nieuwe spanningen in Kosovo

BuitenlandRusland heeft de EU en de VS met aandrang verzocht om actie te ondernemen na nieuwe spanningen in Kosovo. De internationale vredesmacht van de Verenigde Naties in Pristina (UMIK) moet de radicale Albanezen in Kosovo aanpakken om verdere escalatie van het conflict tegen het Servische deel van de bevolking te voorkomen. De gevolgen zijn anders onvoorspelbaar, zei een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou.

8 reacties

  • Mergo Vermichelli

    5 jaar geleden
    Omdat Rusland zegt dat Kosovo van Serbpickos is, wil niet zeggen dat ze gelijk hebben. Verre van, kosovo is en blijft Albanië. Meer dan 90% spreekt en is Albanees als ik me niet vergis in Kosovo. Veel sterke & vergeet de hulp van Rusland niet te vragen
  • Mirko Mitrovic

    5 jaar geleden
    Kosovo is en blijft Servië, dat vergeten de meeste mensen. Ze moeten van anders land afblijven en aanpassen op opkrassen. Dat is nu eens se harde real iteit en dat ziet Rusland nu als eerste in dat de Serviërs gelijk hebben door zichzelf te verdedigen. Laat gerechtigheid geschieden zou ik zeggen en dat er snel rust en vrede keert overal. Want het laatste wat ze willen is oorlog!
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Bwa, das hetzelfde als de regio Donetsk in Oekraïne alleen omgekeerd..dus van hetzelfde laken een pak
  • Fatmir Jashanica

    5 jaar geleden
    Rusland heft niks over te zegen de vs is daar en de NAVO das de reden
  • Paul De Mol

    5 jaar geleden
    Kosovo is de grootste militaire basis van de VS in Europa. Af en toe eens een provocatie is nodig om een reden te hebben daar massaal aanwezig te blijven.