AG Vespa stelt eerste Antwerpse meegroeiwoning te koop

De meegroeiwoning in de Lange Kongostraat 13 werd in enkele dagen gebouwd en staat nu te koop. Een basiswoning met uitbreidingsopties biedt een oplossing voor jonge koppels die klein willen starten en later willen uitbouwen.

Marie Fabri

De meegroeiwoning in de Lange Kongostraat 13 in Antwerpen-Noord staat sinds vandaag te koop. Een meegroeiwoning is een compacte woning waarbij enkele uitbreidingsopties meteen mee worden uitgedacht en vergund. Zo kan de woning meegroeien met haar bewoners. AG Vespa probeert hiermee een alternatieve woonvorm uit om zo in te spelen op de snelle bevolkingsgroei, de vergrijzing en de veranderende gezinssamenstellingen.

De basiswoning is ideaal voor jonge koppels. Zij kiezen er vaker voor om een oude woning te renoveren omdat dat goedkoper is dan nieuwbouw. Maar bij een meegroeiwoning is dat niet langer een probleem. Ze kunnen beginnen met een compacte woning en van zodra ze over een groter budget beschikken en meer plaats willen, kunnen ze verder uitbouwen. Dat kan door een extra ruimte onder het dak te bouwen voor een extra slaapkamer of een achterbouw te plaatsen voor meer leefruimte.

AG VESPA werkt momenteel aan een tweede meegroeiwoning in Antwerpen-Noord in de Touwstraat 39. De ruwbouw stond al in enkele dagen recht dankzij het prefabbouwsysteem. Deze tweede woning zou voor september 2019 helemaal klaar moeten zijn.

Interesse in de meegroeiwoning? Meer info vindt u op de website van AG Vespa.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in stad Antwerpen