De hashtag #allemaalvanbelang was vandaag een van de meest gebruikte in ons land.
Volledig scherm
De hashtag #allemaalvanbelang was vandaag een van de meest gebruikte in ons land. © ANP/Twitter

#Allemaalvanbelang: mensen delen verhalen over racisme en discriminatie

BinnenlandEen oproep om op sociale media onder de hashtag #allemaalvanbelang verhalen te delen over hoe racisme invloed heeft op het dagelijkse leven, lokt veel reacties uit. De oproep kwam er een dag na de grote verkiezingsoverwinning van Vlaams Belang. De hashtag was vandaag een van de meest gebruikte in ons land.

198 reacties

  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Het valt op dat alle tweets uitsluitend van één bevolkingsgroep met dezelfde achtergrond komen dus moet u zich misschien de vraag stellen waarom is dit zo want u zegt snel mensen zijn racistisch begrijpen ons niet maar begrijpt u ons wel u wijst graag met de vinger omdat men u het recht hiervoor heeft gegeven want alle maatregelen vandaag zijn er bijna uitsluitend door uw protesten gekomen en niet iedereen vind dit gerechtvaardigd zelf E Vermeersch waarschuwde hier meermaals voor
  • Tom Der Kinderen

    5 jaar geleden
    Noem mij 1 iets die verbeterd is in ons land sinds wij het wereld ocmw en gedwongen multicultureel geworden zijn. Noem mij 1 iets die verbeterd is op plaatsen met een hoge concentratie nieuwe Belgen. En neen , ne kortere wachttijd voor pita’s is niet grappig als antwoord .. of toch :)
  • Louis Dedenker

    5 jaar geleden
    Omer ik denk dat je hetzelfde kunt zeggen in Turkije, hebben ze dan ook die ziekte? Het is niet omdat de Belg voor VB stemt dat je racist bent. Alleen de andere partijen brengen geen verandering, dat is de reden dat VB veel stemmen haalde.
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    en waarom geen verhalen van ons Belgen?
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    En omgekeerd dan? Als je dit zou aankaarten, ben je racist.. Mijn vrouw die wordt nagefloten, omdat ze niet reageert wordt ze vanalle termen naar het hoofd geslingerd.. Als ik reageer, krijg ik 6 jonge gastjes op men dak. Soit, the list goes on.. Spijtig dat er nu wél forum wordt gegeven terwijl mensen hier al jaren naar smeken en er niets aan wordt gedaan.