Gemeente start onderzoek: parkeerwachter slingert wagen op de bon maar haalt boete nadien weg

Een parkeerwachter is in Sint-Joost-ten-Node op beeld vastgelegd terwijl hij een wagen op de bon slingert, een foto van het voertuig neemt, maar de boete vervolgens weer wegneemt. Het gemeentebestuur is een onderzoek gestart. Het wil weten of de man dat vaker deed en waarom.

tg

Op beelden, gemaakt door een bewakingscamera aan het Houwaertplein, is het voorval goed te zien. De parkeerwachter stelt vast dat een wagen geen parkeerticket heeft. Hij maakt een boete, kijkt even rond zich om te zien of er niemand kijkt, en steekt het papier onder de ruitenwisser. Nadien neemt hij een foto van de wagen met het ticket. Dat moet zo om discussies nadien te vermijden.

Na de foto neemt de man de boete weer weg.

Of hij de bestuurder van de wagen kent, is nog niet duidelijk. Normaal moet de chauffeur 25 euro betalen. Bij niet betaling komt er 15 euro bij. Aangezien de chauffeur geen bon onder zijn ruitenwisser vond, kan hij uiteraard niet betalen.

Schepen van parkeerbeleid Philippe Boïketé (PS) van Sint-Joost-ten-Node laat de zaak onderzoeken en nam alvast contact op met G4S, de firma waar de gemeente mee samenwerkt.

Parkeerticket was onleesbaar

“We bevestigen dat één van de agenten van G4S op het Houwaertplein in Sint-Joost-ten-Node was. Hij was er aan de slag in opdracht van de firma Rauwers die het uitschrijven van parkeertickets beheert voor de gemeente”, reageert G4S dinsdagavond.

“Tijdens zijn ronde merkte de agent dat een parkeerticket onleesbaar was afgedrukt. Hij nam daarop een foto van het ticket en haalde het daarna weer van het voertuig, zoals beschreven staat in onze procedures. De agent deed dus wat er van hem verwacht werd in deze situatie. Sowieso ontvangt de persoon aan wie het voertuig toebehoort, na 15 dagen een vervaldagbericht. Hij of zij heeft na het ontvangen van dit bericht nog twee weken de tijd om de vergoeding te betalen, zonder toeslag.”

De woordvoerder van G4S wil nog eens benadrukken dat parkeerwachters op geen enkele manier worden beloond voor vertragingen of toeslagen op parkeertickets.

bekijk ook

Nieuw wapen in de strijd tegen hardnekkige foutparkeerders: de eendenmossel

Woeste bestuurder sleurt parkeerwachter mee omdat die hem een boete had gegeven

Man woedend op parkeerwachter die hem boete geeft na ongeval: “Verschrikkelijk persoon ben je”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen