Ex-burgemeester weigert op de foto te gaan met gemeenteraad: “Ik wil niet op de foto met communisten”

Frank Bruggeman (Open VLD), voormalig burgemeester van Zelzate, weigerde op de afgelopen gemeenteraad om op de foto te gaan met de mensen van PVDA. Ook partijgenoot Filip Bruggheman wilde niet op de foto.

Op de officiële statiefoto van de nieuw samengestelde gemeenteraad die straks op de gemeentelijke website komt zullen voor altijd twee raadsleden ontbreken. Ex-burgemeester Frank Bruggeman (Open VLD) en zijn partijgenoot Filip Bruggheman weigerden immers maandagavond na de vergadering van de gemeenteraad aan te sluiten voor deze groepsfoto.

“Ik sta niet op foto met communisten”, argumenteerden de twee liberalen. Hun partijgenoten, raadslid Kristof Stevelinck, Vincent Diericks en Marleen Maenhout zagen daar echter geen problemen in en schoven gewillig mee voor de lens van de stadsfotograaf.

Zelzate wordt nu bestuurd door een coalitie van SP.A met PVDA. Liberaal Frank Bruggeman die de vorige bestuursploeg leidde met CD&V en N-VA heeft nog lang geprobeerd daar een stokje voor te steken met procedures bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen en nadien nog bij de Raad van State. Maar hij ving twee keer bot. (zvd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen