Bart De Wever gisteren in het Vlaamse parlement.
Volledig scherm
Bart De Wever gisteren in het Vlaamse parlement. © BELGA

De Wever was populairste lijsttrekker tijdens verkiezingen

N-VA-voorzitter Bart De Wever was zondag de populairste lijsttrekker bij de verkiezingen. De Wever haalde van alle lijsttrekkers de hoogste 'personificatiegraad' - de meeste voorkeurstemmen ten opzichte van het totaal aantal voorkeurstemmen voor zijn partij. Dat blijkt uit onderzoek van de Gentse universiteit. De Wever's partijgenoot Theo Francken volgt op plaats 2, CD&V-kopstuk Hilde Crevits sluit de top 3 af.

11 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Jean Gobin iknwist niet dat de NVA de afgelopen 5 jaar alleen hadden geregeerd in Belgiė. Toch raar alles wat fout is gegaan is de schuld van BDW. Maar er waren nog andere partijen. En de vroegere partije deden het niet veel beter anders zou ons land geen 250 miljard schuld hebbë.
  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    Zijn winst zou veel groter geweest zijn als hij in het voorzittersdebat zich wat beleefder had opgesteld tegenover Van Grieken.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Ok, werk dan maar tot na je 67ste!
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    BDW is dan ook een intelligent man die steeds zichzelf blijft, niet rond de pot draait en geen show opvoert. Dat appreciëren de mensen ook.
  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    De kiezers zijn niet dom die zien wel wie verstandig en rationeel genoeg is om een compromis voor de samenstelling van eventuele toekomstige coalities in dit moeilijke land samen te stellen,wat zich vertaald in het aantal voorkeurstemmen. Dankzij DE Wever en Janbon heeft de NVA de verwachtte achteruitgang na regeringsdeelname nog kunnen beperken en blijft de NVA de onbetwistbare grootste partij..