Tien Rohingya-mannen moeten met hun handen achter hun rug vastgebonden knielen voor Myanmarese veiligheidskrachten in het dorpje Inn Din in de staat Rakhine. Archiefbeeld uit 2017.
Volledig scherm
Tien Rohingya-mannen moeten met hun handen achter hun rug vastgebonden knielen voor Myanmarese veiligheidskrachten in het dorpje Inn Din in de staat Rakhine. Archiefbeeld uit 2017. © REUTERS

Amnesty: leger Myanmar begaat oorlogsmisdaden in Rakhine

Sinds januari 2019 heeft het Myanmarese leger burgers verwond en gedood bij willekeurige aanvallen, en het leger maakte zich verder schuldig aan buitengerechtelijke executies, willekeurige arrestaties, foltering en andere mishandelingen en gedwongen verdwijningen. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van Amnesty International in de staat Rakhine.

5 reacties

  • Ronny Steyaert

    5 jaar geleden
    Amnesty International moet dit hier niet op onze boterham komen smeren, ze moeten van hun tetter gaan maken in het betrokken gebied. Of .... bang dat ze binnen de kortste tijd hun commentaar op de eeuwige jachtvelden mogen gaan spuien?
  • Valentino Fabionara

    5 jaar geleden
    En de wereld kijkt er naar natuurlijk en doet niets... Waarom?? Alleen omdat het moslims zijn en dat terwijl extreemrechts overal terwereld toeneemt tegen de moslims!
  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Tja. Zoals het artikel zegt, de Rohingya voeren eerst aanvallen uit, doden meerder militairen. Maar dit was niet de enige aanval, deze aamvallen zijn al jaren gaande. De lokale dorpen worden aangevallen, vrouwen en meisjes meegenomen, mannen gedood. Dat dan de druppel te veel komt en men besluit het probleem met met dit terrorisme aan te pakken, kan men enkel aan de Rohingya toeschrijven. Ben je gast, gedraag je dan zo maar ga niet moorden stelen en de gastgever aanvallen. Ik was daar dus...
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Het zijn wel degelijk de Rohinga die begonnen zijn met aanslagen voor een onafhankelijke islamitische staat waarop de regering keihard teruggeslagen hebben. Zelfde situatie in Thailand en Filipijnen. Steeds die godsdienst.
  • Rory Dull

    5 jaar geleden
    Niets nieuws dan....etnisch religieus conflict (moslim vs heersende boedisme)