woensdag 29 mei 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 BELGA

KRC Genk

Racing hoopt morgen of vrijdag op definitieve doorbraak

Mazzu topkandidaat, Storck wordt het niet

Felice Mazzu lijkt de beste papieren te hebben om Philippe Clement op te volgen bij KRC Genk. Tenzij een derde nog niet genoemde kandidaat de Italiaanse Belg alsnog zou voorbij steken, maar volgens onze info is die kans klein. Bernd Storck op zijn beurt verkast waarschijnlijk naar Duitsland.

Kristof LIBERLOO/Sven CLAES

Bernd Storck wordt haast zeker niet de nieuwe coach van KRC Genk. Storck zelf kreeg vorige week vrijdag wel een bericht van Genk, maar sindsdien is er geen contact meer geweest tussen de twee. De kans dat de ex-Moeskroen-coach in de Luminus Arena aan de slag zal gaan, lijkt op dit moment dus erg klein. Al wilde Genk gisteren niet bevestigen dat Storck helemaal uit beeld verdwenen is. De 56-jarige Duitse coach richt zijn vizier zelf weer op zijn geboorteland. Daar is hij in de running bij VfB Stuttgart, dat maandag nog naar de tweede Bundesliga degradeerde - en een tweede niet nader genoemde club. Ook met Ivan Leko was er geen contact trouwens, de Kroaat heeft er nooit echt op gerekend om naar Genk te verhuizen.

 Photo News

Financiën

KRC Genk schermt met drie pistes om Philippe Clement op te volgen. De ‘sportieve’ volgorde van die drie kandidaten ligt vast, nu is de financiële ronde aan de gang. Volgens onze info ligt Felice Mazzu in poleposition. Mazzu zou naar verluidt erg graag de overstap naar Racing willen maken. De Italiaanse Belg heeft bij Charleroi een contract van onbepaalde duur, maar Mehdi Bayat - die wel een afkoopsom van 500.000 euro vraagt - zou hem niet te veel in de weg willen leggen. De cyclus van Mazzu bij Charleroi is rond, klinkt het. Na het geleverde werk, wordt hem die stap hogerop dus gegund. Zes jaar is/was Mazzu bij Charleroi aan de slag, waarin hij drie keer play-off 1 haalde en twee keer play-off 2 won. De kans dat de overgang vandaag al rond geraakt, is eerder klein. Als KRC Genk zijn nieuwe trainer vrijdag kan presenteren, zal het al tevreden zijn. (krli, svc, gus)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws