Koning Filip verlaat het Koninklijk Paleis in Brussel en rijdt naar het paleis van Laken.
Volledig scherm
Koning Filip verlaat het Koninklijk Paleis in Brussel en rijdt naar het paleis van Laken. © BELGA

Koning stuurt nog niemand het veld in

Koning Filip stuurt vanavond nog niemand het veld in. Het staatshoofd heeft het paleis intussen  verlaten. Daarmee zit dag drie na de verkiezingen er stilaan op, de dag waarop Tom Van Grieken, als voorzitter van een extreemrechtse partij, voor de allereerste keer langsging bij de koning. In de namiddag ging de Vlaams Belang-voorzitter ook op de koffie bij N-VA-voorzitter Bart De Wever.  De leider van de Vlaamse formatie kreeg vandaag ook Open Vld, CD&V en zijn eigen partij N-VA op bezoek. De beginnende verkennende gesprekken voor nieuwe regeringen op federaal, Vlaams, Waals en Brussels vlak komen stilaan op kruissnelheid.  We sluiten deze liveblog voor vandaag af, herlees hieronder alle ontwikkelingen.

476 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De koning heeft mijn goede raad gehoord :) Gisteren schreef ik "De koning moet TWEE informateurs aanduiden. De twee divergente gemeenschappen staan op gelijke voet, men mag geen enkele discrimineren. Dat is democratisch en verbindend waar iedereen mee kan leven".
  • censor

    5 jaar geleden
    Allemaal tijdverles, er gaat juist niks samengesteld worden met het VB...de trado partijen reageren zoals vroeger, afwijzend, zelfs NVA doe mee...en ze hebben quasi hetzelfde programma als VB...Ze denken dat hun imago bij hun kiezers naar de vaantjes zou zijn ....als ze aanschurken bij VB.
  • Henk Van Eenoo

    5 jaar geleden
    Wat willen ze dan eigenlijk ?...herverkiezingen ?...dan snijden ze in eigen vel, want VB zal nog verpletterender zijn dan nu. De resultaten zijn er, maar links (Wallonië) & rechts (Vlaanderen) samenbrengen is olie & vuur....dat lukt nooit. Enige oplossing is waar de walen zo voor vrezen : een scheiding en enkel de gezamenlijke kosten dragen. Geldkraan naar Wallonië dicht, waardoor hier kan voldaan worden aan veranderingen in pensioenen, belastingsverlaging, energieprijzen, enz...
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Ik hoop alleen dat de koning zijn tijd neemt en eindelijk appelen met peren vergelijkt en overal met dezelfde kam doorgaat en dingen objectief en eerlijk bekijkt als hij dit doet zal dan hij wel een tijdje zoet zijn want wat een delicten hebben al die traditionele partijen niet opgestapeld de afgelopen jaren en zij prediken democratie zij moesten beschaamd zijn dit is erger dan Rusland
  • hannek de looze

    5 jaar geleden
    groen heeft gezegd niet te spreken met vlaams belang,maar ook NIET met PVDA, en wat gebeurt er ,men spreekt met de PVDA