Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Een thuisbatterij: de oplossing tegen die hoge energiefactuur?

EnergieOnafhankelijkheid van het distributienet: in tijden van hoge energiekosten is dat toch een beetje de natte droom van veel consumenten. Met een thuisbatterij zet u een forse stap in die richting. De aangekondigde overheidspremie van maximum 3.200 euro moet de financiële drempel daarbij behoorlijk verlagen. Maar wat is een thuisbatterij nu juist? Wat zijn de voordelen? En hoeveel bedraagt het prijskaartje?

46 reacties

  • Amy Van lombergen

    5 jaar geleden
    Weeral enkel voordeel voor de rijkere mensen, wij wonen in sociaal appartement en kunnen geen zonnepanelen noch een thuisbatterij aanschaffen.
  • Maraia Ceraia

    5 jaar geleden
    Een auto batterij ' Dat gaat niet Marleen, omdat den autobatterij niet tegen diep-ontlading kan.Daarenboven is 12 volt DC die moet omgevormd worden naar AC is veel te ver weg van de 230VAC. Meestal word 24 VDC of zelfs 48VDC daarvoor gebruikt: Het moet geen TESLA zijn verre van. Met een batterijset van pakweg 700Ahr kan je al alle kleine verbruikers voeden .Kostprijs is tussen 2000 en 2500 euro. Doch het probleem is gans anders zijnde TE WEINIG licht-uren in België.Net dat wil niemand snappen !
  • Alec Verbruggen

    5 jaar geleden
    De overheid duwt volledig zoals neoliberaal principe hun verantwoordelijkheden door naar de burger. De overheid moet energie leveren, niet de burgers, de overheid moet voor de pensioenen zorgen omdat ze al meer dan 50 procent van ons loon stelen. Gaat niet lukken, ik investeer niks meer in milieumaatregelen, absoluut niks.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Ben Vandevenne, kan u ook even vermelden hoeveel Kwp u aan panelen heeft liggen? Wat dat lijkt me een installatie van 8 Kwp of meer te zijn en dus het dubbele van het gemiddelde. Trouwens, de winter omvat meer dan 1 maand. De opbrengsten liggen normaal gezien nog een pak lager gedurende de maanden december en januari.
  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    De fabrikant zal het wel klaarspelen om onze politiekers een wet te laten maken dat dit binnenkort verplicht wordt in elk huis.