Bart Tommelein wil geen federale coalitie zonder Vlaamse meerderheid.
Volledig scherm
Bart Tommelein wil geen federale coalitie zonder Vlaamse meerderheid. © Photo News

Liberalen stappen niet in scenario-Di Rupo: “Daar gaan we niet aan meedoen”

De Vlaamse liberalen stappen niet in een federale regering zonder meerderheid aan Vlaamse kant. "Daar gaan we niet aan meedoen", reageert de Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) op de piste van PS-voorzitter Elio Di Rupo om een federale regering te vormen zonder N-VA en dus zonder meerderheid aan Vlaamse kant. De uitslag in Vlaanderen was volgens Tommelein "heel duidelijk".

88 reacties

  • Nicolas Ivanov

    5 jaar geleden
    Zwakke Tomlelein deze morgen op de radio. De uitslag was duidelijk zegt hij maar in Vlaanderen wil hij deze niet respecteren.
  • nicole nys

    5 jaar geleden
    Tommelein zou een betere voorzitter zijn van OVLD, meer voor reden vatbaar en gematigder dan Rutten. Met de score van haar partij moet ze niet zo hoog van de toren blazen.
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Neen ze gaan wachten het gemor van de VB kiezers wat laten uitdoven ,en dan een regering vormen hun zogenaamde Zweedse coalitie. Hopende dat de kiezer het zal vergeten zijn de volgende keer . Maar ze vergissen zich schromelijk ,de volgende keer verdampt hun blauwe partij .
  • ignace lambert

    5 jaar geleden
    alle vlaamse partijen samen in een federale regering, hebben meer dan zetels genoeg
  • Patrick Van Lersberghe

    5 jaar geleden
    Nog eentje die van zijn sokkel gevallen is nu dat het blijkt dat er geen overschot van één Miljard is maar een tekort van 600 Miljoen. Bovendien stellen de Europese instellingen vragen over de begrotingsopmaak naar aanleiding dat zowel de federale als de regionale overheden niet de afgesproken doelstellingen behalen. De lijken vallen uit de kast... maar onze excellenties hebben hun schaapjes op het droge en kunnen er niet meer voor aangesproken worden..