Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Aantal langdurig zieken opnieuw met ruim 5 procent gestegen in 2018

Het aantal Belgen dat al meer dan een jaar thuiszit wegens ziekte is vorig jaar opnieuw gestegen. Het gaat om een stijging met 5,4 procent, zo leren cijfers die het Riziv publiceerde op de website.

32 reacties

  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    wanneer mensen in de gaten hebben dat ze onredelijk hard en veel moeten werken voor een in verhouding wel erg klein deel van de koek - zoals het geval is in ons tot monsterlijke wanproporties uitgegroeide kapitalistisch systeem - dan gaan ze zelf bijsturen en compenseren. Dat kan door bvb materiaal te stelen op het werk of op ziekenkas te gaan. Wanneer je merkt dat de heersende elite ook alleen maar aan zichzelf denkt, kan je van het werkvolk moeilijk een gezondere mentaliteit verwachten
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Verbied sociale media, daarmee zal je al veel mensen genezen. Mensen leven in de illusie om constant bereikbaar te zijn.
  • jan geens

    5 jaar geleden
    Blijf gezond ! Wordt zelfstandige !
  • Peggy Cornelis

    5 jaar geleden
    Als poetsvrouw krijg je controle arts snel op je dak en die sturen mensen met ontstoken polsen zo weer aan het werk. Mensen die serieus ziek zijn moeten dag nadien zelfs weer aan de slag. Vraag me af zittende werkers krijgen die ook zo snel controle
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Dat verwondert me helemaal niet. Mensen beseffen niet hoeveel prikkels ze te verwerken krijgen. De werkvloer wijzigt, de regels op een werkvloer wijzigen, administratie wijzigt voortdurend. Als het privé dan ook nog tegenzit ...De buren te veel lawaai maken. Het financieel krap wordt Dan is er een druppel met een terugwerkingskracht van meerdere jaren.