Deze comedians improviseren er deze week op los: “Hopelijk draai ik niet van mijn sus”

De Belgische Improvisatie Liga (BIL) inviteert donderdag een comedian met beperkte impro-ervaring en een improvisator met beperkte comedy-ervaring in ons Kaffee van Antwerpen. Verwacht het onverwachte van Jens Dendoncker en Christophe Stienlet.

stefan laenen

Jens Dendoncker schopte het tot finalist van Humo’s Comedy Cup. Op 14 december speelt de West-Vlaming de finale in de Arenberg. Proficiat, Jens! “Merci! Het was spannend. Mijn medefinalisten zijn bijzonder straf. Berit Companjen is een Nederlander die voorlopig vooral ginds bekend is. Voor Antwerpenaar Peter Kluppels is de finale een thuismatch.”

Jij bent blijkbaar een prijsbeest.

Jens: Twee jaar geleden struikelde ik in de halve finale van de Comedy Cup, maar de drie andere wedstrijden waaraan ik deelnam, won ik. Ongeacht de finale-uitslag is het nu wel genoeg geweest met competities. Of het moesten miss-verkiezingen zijn... Tot de zomervakantie tour ik met Jong Bloed, een dubbelprogramma met de Antwerpse Soe N’Suki. In het najaar presenteer ik mijn eerste volwaardige voorstelling Bang van Dendoncker.

Christophe, jij komt dan weer pas piepen in de comedy.

Christophe: Als comedian ben ik nu een jaar bezig. Mede dankzij Jens. Ik leerde hem kennen in de entourage van het programma Foute Vrienden. Twee weken geleden deed ik voor het eerst een vol kwartier stand-up.

Maar donderdag in het Kaffee van Antwerpen improviseren we met de BIL, dat is dus geen stand-upcomedy. Als improvisator draai ik al lang mee. In het voorjaar speel ik de theaterkomedie De Schaar Erin, met Dirk Van Vooren en Greet Rouffaer. Mijn rol bestaat uit improvisatie. De combinatie tussen een klassiek stuk en impro is uniek. Ik vind het nu al spannend. Ondertussen try-out ik vollen bak met mijn comedy-show Stemproblemen. Een voorstelling over politiek, voor de jeugd van tegenwoordig.

Zetelde jij niet voor Open Vld in de Mechelse OCMW-raad?

Christophe: Klopt, met die ‘bekentenis’ start ik. Als kleine zelfstandige ben ik overtuigd liberaal, en verder was ik vooral gecharmeerd door Bart Somers (lacht). Maar denk niet dat ik ‘de blauwen’ spaar. Integendeel, tegen hen trek ik het felst van leer.

Jens, als jij geen comedian was, wat was dan plan B?

Jens: Comedy ís plan B (lacht). Ik lijd aan de vallende ziekte en mocht niet meer werken. Dus begon ik uit verveling met comedy. Sindsdien speelde ik 500 voorstellingen en moest ik amper één keer afgaan vanwege mijn epilepsie. Mijn theorie is dat adrenaline een soort natuurlijke drug is. Hopelijk draai ik donderdag niet van mijn sus, want met improviseren ben ik minder vertrouwd als Christophe. Ik speel wel mee met het Joker Impro Team, maar mijn impro-ervaring kan je tellen op twee vingers.

Christophe: Wees maar zeker dat het plezant wordt. Jens is ongelooflijk snel en heeft een aaibaarheidsfactor van hier tot in Tokio.

Jens: Christophe probeert hier duidelijk het publiek al voor zich te winnen. Wedstrijdvervalsing!

Kaffee Comedy, op 24 november vanaf 20u in het Kaffee van Antwerpen op de Rooseveltplaats. De ingang is gratis.

Bekijk hier een fragmentje uit het optreden van vorige week:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER