Tom Van Grieken (Vlaams Belang) bij aankomst aan het paleis.
Volledig scherm
Tom Van Grieken (Vlaams Belang) bij aankomst aan het paleis. © BELGA

Tom Van Grieken: “Normaalste zaak van de wereld dat koning winnaar verkiezingen uitnodigt”

BinnenlandVlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft deze voormiddag een gesprek gehad met de koning in het kader van de federale formatie. Iets voor 11 uur wandelde Van Grieken onder massale persbelangstelling het paleis binnen, een halfuur later verscheen hij alweer buiten. “Het is de normaalste zaak ter wereld dat de partij die de verkiezingen heeft gewonnen bij de koning wordt uitgenodigd”, zei Van Grieken bij aankomst aan het paleis.

44 reacties

  • Christel Smet

    5 jaar geleden
    @Leatitia David, VB mag zich terecht de winnaar noemen van deze verkiezingen en dat is nog niet gelogen erbij. Alle andere partijen zijn flauw gevallen behalve Groen wat gelijk is gebleven maar die ze zeggen ook dat ze hebben gewonnen. Ja Ecolo is de grote winnaar in Wallonië maar de PS blijft de grootste partij, hier NVA maar BDW heeft niet gezegd dat hij de verkiezingen heeft gewonnen.
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Het is de plicht van de koning om naar AL zijn Belgische onderdanen te luisteren en het Waalse serpent Onkelinkx moet niet te hoog van de toren blazen want indien het op het aantal stemmen aankwam zou PS na VB uigenodigt worden.
  • Ludwig Caenen

    5 jaar geleden
    Beste Tom, heb je de koning ook gevraagd ,waarom de Vlaming minder waard is in zetels? normaal is 1 stem ,1 stem, een vlaamse stem is maar 60% waard,dus moeten wij maar 60% van onze belastingen betallen
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Ik vind dit heel normaal. De koning moet luisteren naar zijn volk, met of tegen zijn goesting.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Gans normaal. Het zou er nog aan gemankeerd hebben moest de Koning hen niet uitgenodigd hebben. Dat zou immers betekenen dat de Koning niet neutraal zou zijn.