De Amerikaanse president Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump. © EPA

China dreigt VS met ban zeldzame metalen

China overweegt zijn sterke machtspositie op het vlak van zeldzame metalen tegen de Verenigde Staten te gebruiken om druk uit te oefenen in het slepende handelsconflict. De Amerikanen zijn voor het grootste deel van hun vraag naar stoffen als terbium, neodymium, lanthaan en cerium afhankelijk van China.

10 reacties

  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Jef Heffens. het gaat maar om een beperkt aantal zeldzame metalen. Bovendien zal het nog een tiental jaren duren. En ze hebben de metalen nu nodig. Dus de dreiging zal niet tevergeefs zijn.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Er zijn reeds heel wat reserves gevonden op ander plaatsen van die zeldzame metalen, alleen men moet ze kunnen ontginnen. o.a; Japan heeft enorme reserves gevonden op de oceaan bodem en is bezig met onderzoek om deze te ontginnen. De kans is groot dat men dat een versnelling hoger schakelt. Het is dus bijna zeker dat die dreiging van China tevergeefs zal zijn.
  • Kees Huls

    5 jaar geleden
    Dit is de enige taal die Trump begrijpt. Zal wel inbinden.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Grappig hoe dat werkt. Art of the deal he? Hahaha.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Da tgaat de USA enorm pijn doen. Niet enkel defensie heeft die metalen broodnodig, ook de economie. Als China dit doortrekt zal een deel van de Amerkaanse economie instorten en zelfs leiden tot een reccessie.. De enige die dat niet doorheeft is waarschijnlijk weeral Trump.