Peter Mertens bij aankomst aan het paleis.
Volledig scherm
Peter Mertens bij aankomst aan het paleis. © BELGA

Peter Mertens (PVDA) op bezoek bij koning: “Confederalisme en blokkering zijn geen oplossing”

"Het sociale signaal dat overal in dit land heeft geklonken, mag niet verloren gaan." Dat heeft PVDA-voorzitter Peter Mertens gezegd bij aankomst aan het paleis. Mertens is de laatste partijvoorzitter die is langsgegaan bij de koning in het kader van de federale formatie.

18 reacties

  • Johan Vermeulen

    5 jaar geleden
    Wat wel graapig is dat sommige denken dat confederalisme geld gaat kosten ... als dat het beste argument is dat je kan verzinnen. In Wallonie helpt dat argument toch niet, Vlamingen zal dan toch wel betalen. Maar, een confederatie is in feite een besparking, want je neemt 1 overbodig laag weg: het volledige federaal parlement. Als dat geen besparing is.
  • Jos Verelst

    5 jaar geleden
    Wim Goossens, confederalisme levert Vlaanderen al onmiddellijk jaatlijks 18 miljard op, namelijk de Vlaaamse transfers naar de bodemloze linkse put in Wallonie.
  • Jos Verelst

    5 jaar geleden
    Waarom roepen al die criticasters nu niet : schande, de koning ontvangt extreem linkse communistische partij op het paleis !
  • Jürgen Bessendorffer

    5 jaar geleden
    Het is in de essentie simpel. En heel klaar en duidelijk: Gaat de bevolking er eindelijk is op vooruit dan is het goed, whatever er nu ook gebeurd of welke weg er ook wordt ingeslagen. Is het weer bedrog achteraf, weer gebroken beloftes, zakkenvullerij of politieke graaierij dan betalen de organisatoren daarvan weer het gelag de volgende keer. Zo eenvoudig is het. " De politiek moet weer zoals vroeger ten dienste staan van het volk. En niet meer andersom."
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    jaak Peeters, en hoeveel politieke partijen zijn er in Noord-Korea? Communisme is trouwens hier grondwettelijk niet mogelijk. Het is in België onmogelijk dat 1 partij méér dan 50% zal halen. Ook dat is grondwettelijk vastgelegd. Dus het lijkt me dan ook dom om beide landen, althans politiek gezien, met elkaar te vergelijken.