© Photo News

Elise Mertens kent weinig moeite met Franse tiener: “Blij dat ik in derde ronde sta”

Drie jaar draaft Elise Mertens (WTA 20) al rond op grand slams, maar zelden zal ze zo’n makkelijk hapje in een tweede ronde voorgeschoteld hebben gekregen. Een 16-jarige debutante op majors-niveau, die 457ste staat op de mondiale ranking en tijdens de eerste drie spelletjes al 11 unforced errors verzamelt? Laat maar komen. “Voor mij was het nochtans een match als een andere”, stelde Mertens na haar 6-1, 6-3 zege. “Die leeftijd speelde geen rol.”

Marc Vermeiren in Parijs

Op haar zestiende geldt Parry als de grote belofte van het Franse tennis, maar zenuwen en jeugdigheid dreven haar veelvoudig in de fout. Tijdens het eerste spelletje ging Mertens al meteen door de opslag van Parry, een meisje dat op wandelafstand van het stadion woont. Het zette de Belgische nummer 1 meteen op weg naar vlotte setwinst, waarbij ze alleen het vijfde game moest afstaan. “Of ik dan een beetje medelijden heb met haar? Daar ben je toch niet echt mee bezig. Punt per punt opbouwen, dat telt.”

© Photo News

In de tweede set slaagde Parry er wel in om haar foutenlast terug te schroeven, wat de kamp meteen een stuk evenwichtiger maakte. In het vijfde spelletje zorgde Parry warempel voor het mooiste punt van de ochtend – een eenhandige lob met de backhand – maar dat volstond uiteraard niet. Na 3-3 nam Mertens de match definitief in handen. Het traditionele kushandje hemelwaarts, richting overleden dierbaren, volgde na 1u25’: 6-1, 6-3. 12 unforced errors vs 28 exemplaren: een stat die alles zegt over de Belgische dominantie. “En toch voelde ik me beter tijdens mijn eerste ronde. Ik heb mijn beste niveau niet gehaald. Als favoriete stond ik toch een beetje onder spanning.”

Op donderdag treedt ze nog in het dubbelspel aan. Vrijdag wacht de dierenvriend uit Hamont dan de Letse Anastasija Sevastova (WTA 12), het twaalfde reekshoofd. “Het was niet mijn beste dag, maar ik ben toch blij dat ik in de derde ronde sta. Voor een reekshoofd is dat toch het minimum. Maar ik hoop natuurlijk op meer.” Beiden ontmoetten mekaar één keer: in Mallorca 2017, op gras. Mertens verloor in drie sets.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer