AFP
Volledig scherm
© AFP

John Bercow stapt dan toch niet op als speaker en waarschuwt brexiteers parlement te respecteren

John Bercow lijkt dan toch van plan zijn aan te blijven als speaker van het Britse House of Commons. Tot groot ongenoegen - ongetwijfeld - van de brexit-voorstanders die Bercow in het remain-kamp plaatsen. Bercow waarschuwt dat niemand het parlement een no-deal-brexit mag opdringen.

4 reacties

  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    Patrick Morel, in een representatieve democratie is de wil van het parlement de wil van het volk. Bercow heeft niet gezegd dat een no-deal brexit onmogelijk is, alleen dat er instemming van het parlement moet zijn. En hij heeft dat ook niet beslist, het is het parlement zelf dat daarvoor een wet heeft opgesteld. Bercow staat in voor een correcte werking van het parlement, hij moet dus alleszins de wet volgen.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Er dienen er hier blijkbaar nog een rekenmachine aan te schaffen : de echte brexit partij haalde bij de verkiezingen 32% ... dat is volgens mijn bescheiden kennis van wiskunde geen meerderheid ??? Waarom blijft men toch beweren dat 52 % voorstanders van 72% (= 37% ) van de kiesgerechtigde een meerderheid van de bevolking is bij het referendum ... ???
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Het enige wat hij bereikt is dat hij de volgende premier verplicht om niets te doen tot 31 oktober. Naar mijn mening zou een harde Brexit vlotter verlopen moest die gedurende de zomervakantie doorgevoerd worden, maar die deur heeft de parlementsvoorzitter dus dicht gegooid.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    De dag dat de Brexit niet doorgaat vertrekt hij, hij is een hevig tegenstander. De wet van het parlement respecteren maar niet die van het volk, wereldvreemder kan het niet.
  1. Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Alles voor de foto: toerist in Noorwegen krijgt boete van 1.000 euro nadat hij veel te dicht bij walrus komt

    Een toerist heeft in Noorwegen een fikse boete moeten betalen nadat hij op de Noorse archipel Svalbard (Spitsbergen) veel te dicht bij een walrus kwam. Omstanders zagen hoe de man op een stuk ijsschots ging staan en zo dicht mogelijk bij het beschermde dier schuifelde. Hij wilde blijkbaar een zo spectaculair mogelijke foto met het dier maken. De toerist, een Pool, kreeg meteen een boete van liefst 12.500 Noorse kronen aan zijn been, omgerekend 1.060 euro.
  2. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet.