© Photo News

ROLAND GARROS. Federer zonder setverlies naar derde ronde, ook Muguruza vlot door

Roger Federer (ATP-3) heeft zich woensdag probleemloos voor de derde ronde van Roland-Garros geplaatst. De 37-jarige Zwitser maakte in 1 uur en 36 minuten korte metten met de Duitser Oscar Otte (ATP-144). De Noor Casper Ruud (ATP-63), die de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-31) met 6-4, 7-5 en 6-3 uitschakelde, is zijn volgende tegenstander.

Federer won Roland-Garros in 2009 en was vier keer runner-up (2006, 2007, 2008, 2011). De voorbije drie jaar liet hij het gravelgrandslam aan zich voorbijgaan.

Ex-winnares Muguruza kent weinig problemen

Bij de vrouwen kwalificeerde de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 19) zich voor de derde ronde door de Zweedse Johanna Larsson (WTA 172) met 6-4 en 6-1 te verslaan. In de zestiende finales staat Muguruza tegenover de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 9). Die hoefde woensdag niet in actie te komen na het forfait van haar landgenote Kateryna Kozlova (WTA 67).

© AFP

De 25-jarige Muguruza won in 2016 in Parijs haar eerste grandslamtitel. Een jaar later voegde ze daar Wimbledon aan toe. De Spaanse bereikte vorig jaar de halve finales aan de Porte d’Auteuil. Daar botste ze op de Roemeense Simona Halep.

Vierde reekshoofd Kiki Bertens geeft in tweede ronde ziek op

Voor vierde reekshoofd Kiki Bertens (WTA-4) zit Roland Garros er al noodgedwongen op. De 27-jarige Nederlandse gaf na 21 minuten bij een 3-1 achterstand in de eerste set van een duel met de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-46) op.

© AP

“Gisteren voelde ik me prima, maar vandaag werd ik wakker met buikloop”, verduidelijkte Bertens op een korte persconferentie. “Ik had beter niet de baan op kunnen gaan. Ik heb een kwartier opgewarmd en ik heb weet ik veel hoeveel pillen genomen. Omdat ik pas laat speelde, hoopte ik dat ik me later op de dag beter zou voelen. Maar als ik begon te rennen, ging het mis. Ik heb erg veel last van mijn buik, dus daarom wil ik het graag kort houden.”

© EPA-EFE

Ook Sloane Stephens naar derde ronde

De Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 7) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Het zevende reekshoofd klopte de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 75) met 6-1 en 7-6 (7/3).

Om door te stoten naar de achtste finales, moet de 26-jarige Stephens voorbij de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 80) of de Sloveense Polona Hercog (WTA 71).

Stephens is de verliezende finaliste van vorig jaar in Parijs. Ze ging toen in de eindstrijd met 3-6, 6-4, 6-1 onderuit tegen de Roemeense Simona Halep.

Tweede reekshoofd Pliskova verliest weinig tijd

© AP

De Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 2) heeft zich ook overtuigend geplaatst voor de derde ronde. Het tweede reekshoofd zette de Slovaakse qualifier Kristina Kucova (WTA 203) opzij met twee keer 6-2. De match duurde slechts 56 minuten. Pliskova’s volgende opponente wordt de Kroatische Petra Martic (WTA 31) of de Franse Kristina Mladenovic (WTA 53).

De 27-jarige Pliskova is bezig aan haar achtste Roland Garros. In 2017 haalde ze de halve finales in Parijs. Vorig jaar ging ze er in de derde ronde uit tegen Maria Sharapova. De Tsjechische kent een tot dusver fraai 2019 met een halve finale op de Australian Open, toernooizeges in Brisbane en Rome en een verloren finale in Miami.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer