Brussels PS-kopstuk Laurette Onkelinx.
Volledig scherm
Brussels PS-kopstuk Laurette Onkelinx. © photo_news

Onkelinx (PS) “gechoqueerd” dat koning “racistische partij” ontvangt

PS-politica Laurette Onkelinx, die vandaag begon met de Brusselse formatie, zegt gechoqueerd te zijn dat de koning Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft ontvangen in het kader van de federale formatie. Uittredend premier Charles Michel (MR) roept op tot sereniteit. “Er is een grondwettelijke procedure (...) het behoort de koning toe de consultaties te leiden”, aldus Michel.

260 reacties

  • jean battheu

    5 jaar geleden
    Schandalig. Onkelinx is zelf in alle soorten van schandalen gemoeid ! Straf is dat wat ze doet ! Enfin politiek heeft ze geen “gewicht” meer .
  • Cecile Vanoverschelde

    5 jaar geleden
    Gechoqueerd dat zo iemand na alle schandalen nog zo hoog van de toren kan blazen....
  • Pierre De Smedt

    5 jaar geleden
    Men zou haar moeten zeggen,Mevrouw hou uw mond of de financiering van Brussel wordt stopgezet,dan zal ze wel anders piepen.
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Onkelinkx moet les krijgen in democratie want haar gedachten zijn ondemocratisch.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Moest het andersom zijn het confederalisme was al lang doorgevoerd met of zonder de wil van Vlaanderen.Tachtig jaar geleden waren er al Walen die dat wilde invoeren maar ze hadden de Vlamingen nodig.Dertig jaar geleden heeft zonnekoning Elio confederalisme nog eens uit de schuif gehaald maar werd op geborgen omdat het zo makkelijk leven is met de jaarlijkse miljarden transfers.Het enige dat België samenhoud zijn de miljarden die de Walen niet willen zien verdwijnen.