Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen

Van Grieken schenkt De Wever opvallend cadeau, maar krijgt meteen van hetzelfde laken een broek

Van Grieken schenkt De Wever opvallend cadeau, maar krijgt meteen van hetzelfde laken een broek
Beeld BELGA

Tom Van Grieken (Vlaams Belang) had een bijzondere attentie mee voor Bart De Wever (N-VA): een flesje Paljas-bier met bijhorend glas. Een knipoog naar de uitspraak van De Wever in het VTM Nieuws tijdens een debat zaterdag, de avond voor de verkiezingen. De Wever had toevallig hetzelfde cadeau in petto: een kratje van zes flesjes.

N-VA-voorzitter Bart De Wever is bezig aan zijn tweede dag consultatiegesprekken met het oog op de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Als voorlaatste kwam Vlaams Belang aan de beurt, de grote winnaar van de verkiezingen. Partijvoorzitter Tom Van Grieken had samen met zijn fractieleiders Barbara Pas en Chris Janssens een gesprek van een uur met De Wever.

Over de inhoud wilde Van Grieken achteraf weinig kwijt. “Het was een open en constructief gesprek. Ik had hem nog nooit langer dan een minuut onder vier ogen gesproken”, aldus Van Grieken. Verdere vragen over zaken als inhoud of breekpunten, omzeilde Van Grieken.

Of er nog een volgende gesprek komt met Vlaams Belang is nog onduidelijk. De Wever zelf legt voorlopig ook geen verdere verklaringen af over de gesprekken.