Robert Mueller
Volledig scherm
Robert Mueller © AFP

Speciaal aanklager Mueller legt voor het eerst verklaring af over Rusland-onderzoek: “Geen zekerheid over onschuld Trump”

Robert Mueller - de speciale aanklager in het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen en "collusie" tussen het campagneteam-Trump en Moskou - legde vandaag voor het eerst een openbare verklaring af over de resultaten van het onderzoek. Dat kon niet aantonen dat president Trump geen misdrijf begaan heeft, deelde hij mee.

8 reacties

  • André Van der Poorten

    5 jaar geleden
    Al dat gedoe van die slechte verliezers leid tot niks , nul , zero ! Wacht , het zijn bijna weer verkiezingen en dan zullen we zien als het volk mag beslissen !
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Ook in de VS bestaan doofpotten, Victor Munster.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Waarom moet dat weer uitdraaien op een politiek geïnspireerd dubbelzinnig legalisme; "we hebben niet kunnen bewijzen dat hij onschuldig was". Veel duidelijker was geweest; "wij hebben, na een onderzoek van twee jaar dat 35 miljoen USD gekost heeft, geen aanwijzingen of bewijzen gevonden van strafbare feiten." In het andere geval hadden ze namelijk een aanklacht ingediend.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hij moet zich natuurlijk heel voorzichtig uitdrukken. Maar een goede verstaander heeft het begrepen.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    "We kunnen niet besluiten dat Trump onschuldig is anders hadden we dat zeker gedaan. Hadden de huidige regels het aanklagen van een zittend President toegelaten dan hadden we dat zeker gedaan. Hier moet je niet meer tussen de regels lezen, het is klaar als water dat Trump een loopje neemt de regels, wetten en verantwoordelijkheden.