Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“9 uur slapen per nacht is even slecht voor je geheugen als 5 uur”

Te weinig slapen is slecht voor lichaam en geest, dat weet iedereen wel. Uit een recente grootschalige studie van  University College in Londen (UCL) blijkt echter dat te veel slaap net zo ongezond is. De onderzoekers stellen zelfs dat 9 uur slaap een even negatieve impact heeft op je geheugen als 5 uur slaap. 

10 reacties

  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Altijd al geweten. Zo is te weinig drinken even slecht als te veel drinken. Maar alle gekheid daargelaten: gezondheid heeft ongelooflijk veel te maken met gematigdheid. Extremen zijn zowel voor lichaam/geest als maatschappij schadelijk...
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Flexibele uren en 7 a 9 slapen dat is al even geleden lichaam is ondertussen gewoon aan korte nachten dus vrije dag ook vroeg op.
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Frequenter kortere slaap (2x 6 uren is beter dan 1x 12 uren). Slaapverlof op het werk als basisrecht, net zoals lunchpauze en wc-bezoek.
  • CV DL

    5 jaar geleden
    het meeste is ook niet de moeite waard om te herinneren
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    In deze flexibele samenleving waarin de druk steeds groter wordt. Iedereen later gaat slapen dan onze voorouders en er 's morgens vroeger uit moet door het fileprobleem. Daarin is te lang slapen echt wel aan de orde.