Vlaams Belang dient een klacht in tegen PS-kopstuk Laurette Onkelinx wegens smaad, laster en eerroof nadat ze verklaarde dat het VB een "racistische partij" is.
Volledig scherm
Vlaams Belang dient een klacht in tegen PS-kopstuk Laurette Onkelinx wegens smaad, laster en eerroof nadat ze verklaarde dat het VB een "racistische partij" is. © Belga, Reuters

Vlaams Belang dient klacht in tegen Onkelinx (PS): “Racistische partij? Dit is spuwen in gezicht van meer dan 800.000 Vlamingen”

Vlaams Belang dient een klacht in wegens laster tegen voormalig vicepremier Laurette Onkelinx (PS). Drie dagen na de verkiezingen mocht Tom Van Grieken, als voorzitter van de extreemrechtse partij, voor de allereerste keer langs op het koninklijk paleis voor een onderhoud met de vorst. Iets wat in Franstalig België tot beroering leidt.

274 reacties

  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Over het koninklijk paleis gesproken in de comments: er is nog steeds geen reactie, dus die vinden dat normaal blijkbaar....dat zegt ook ineens genoeg over dat waardeloze koningshuis vind ik....die denken ook alleen maar aan hun postje....
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Spuwen in het gezicht van de Vlaamse burgers is het handelsmerk van Oncelinx, VB is maar in omgekeerde richt maar een klein broertje op dat gebied. Indertijd gaf ze aan dat er vroeger ook geldstromen waren van Wallonië naar Vlaanderen want massa's Vlamingen gingen werken in de steenkoolmijnen in Wallonië. Dat was meer dan spuwen in het gezicht van onze grootouders die 6 dagen in de week gingen werken in Wallonië en dan die éne dag de zondag bij vrouw en kinderen waren.
  • Barbara Deschacht

    5 jaar geleden
    Als ze nu bij elke racistische uitspraak van een politieker van het VB of NVA een klacht moeten gaan indienen komen ze nog 100 rechters te weinig. Het probleem is dat 800000 vlamingen denken dat iets niet racistisch is dat het dat ook niet is. Hopelijk komt het VB in een regering dan zijn we er binnen 5 jaar helemaal en voorgoed vanaf.
  • Rudi Goossens

    5 jaar geleden
    De 'zichzelf uitgeroepen goeden' zijn bang om hun postjes en privileges kwijt te geraken....
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    5 jaar geleden
    Oncelinckx heeft ten eerste al een tijd geleden haar afscheid aangekondigd.Dat ze nu weer boven water komt is hypocriet.Dat ze ook nog eens het VB door de modder sleurt,getuigt van weinig klasse en een gebrek aan respect voor vele Vlaamse kiezers.Bovendien zijn we in België met 60 percent Vlamingen tov 40 percent Walen.Zij heeft ons de les niet te lezen en kameraad Elio evenmin.Trouwens, was de PS niet de grote schandaalpartij van de laatste 2 jaar?Samusocial vergeten,Laurette? .