Vlaams Belang dient klacht in tegen Laurette Onkelinx

Vlaams Belang dient een klacht in wegens smaad, laster en eerroof tegen voormalig PS-minister Laurette Onkelinx. Die had de partij eerder op de dag “racistisch” genoemd.

syd

“Het Vlaams Belang is en blijft een racistische partij”, liet Onkelinx weten kort na het bezoek van partijvoorzitter Tom Van Grieken aan de koning. Volgens haar is er geen enkele partij in België die met extreemrechts wil samenwerken, en was er dus ook geen enkele reden voor koning Filip om hen uit te nodigen op het Paleis. Ze was dan ook geshockeerd door het koninklijke initiatief, luidde het.

LEES OOK. Laurette Onkelinx (PS) in shock na uitnodiging van koning aan Vlaams Belang, haar man wil nieuwe verkiezingen

Klacht

Tom Van Grieken noemt de verwijten van Onkelinx “gratuit en lasterlijk”. “Dit is spuwen in het gezicht van meer dan 800.000 Vlamingen. Er is een hemelsbreed verschil tussen kritiek hebben op massa-immigratie en het verspreiden van racisme.”

Volgens Vlaams Belang criminaliseert Onkelinx op die manier de partij en worden daarom juridische stappen genomen. Van Grieken zei een klacht in te dienen tegen het PS-kopstuk wegens smaad, laster en eerroof.

Onkelinx is naar eigen zeggen niet afgeschrikt. Met een collage op Twitter van enkele uitspraken door Vlaams Belang-kopstukken toont de PS-politica dat het etiket van ‘een racistische partij’, zoals ze het Vlaams Belang had bestempeld, niet uit de lucht is komen vallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen