Vrouwen demonstreren tegen het aannemen van de strenge anti-abortuswet in Baton Rouge, Louisiana.
Volledig scherm
Vrouwen demonstreren tegen het aannemen van de strenge anti-abortuswet in Baton Rouge, Louisiana. © AP

Ook Louisiana komt met strenge abortuswet: ingreep na zes weken verboden, ook bij verkrachting of incest

In navolging van de Amerikaanse staten Alabama, Georgia en Iowa heeft ook de zuidelijke staat Louisiana een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Zelfs het afbreken van een zwangerschap na verkrachting of incest is onder de nieuwe wet verboden.

30 reacties

  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Amerikanen zijn grote hypocrieten daarmee is alles gezegd.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Zo zie je weer wat extreemrechts en oerconservatisme kunnen aanrichten in een beschaafde samenleving. Voor je het weet hebben ze alle lampen uit de Eeuw der Verlichting gedraaid en de klok 80 jaar teruggedraaid. The Land of the Brave and the Free is extreem Trumpistan geworden.
  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    En de 'morning after pil' steeds gebruiken na een verkrachting? Niet aan gedacht?
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Wat is in Amerika toch allemaal aan de hand sinds die president alles op zijn kop zet en de Amerikanen verdeelt , i.p.v. ze te vereniggen. Hij verslapt Amerika, en maakt het zeker niet groter, hij brengt zijn land een halve eeuw terug en dat enkel door zijn egoïsme en narcisme. De wereld lacht, maar zou moeten huilen, om de achteruitgang van zo'n sterke US.
  • paul remy lemmens

    5 jaar geleden
    typisch voor de US , hun leven is een aaneenschakeling van leugens bedriegen bestelen enz maar dan even biechten en alles is vergeven , deze bevolking heeft nooit iets geleerd dat iets te doen had met beschaving