Baby ‘Saybie’, vermoedelijk ’s werelds kleinste baby ooit die haar vroeggeboorte overleefde , kort na haar geboorte in december vorig jaar.
Volledig scherm
Baby ‘Saybie’, vermoedelijk ’s werelds kleinste baby ooit die haar vroeggeboorte overleefde , kort na haar geboorte in december vorig jaar. © AFP

‘Kleinste baby ooit’ woog bij geboorte niet meer dan een appel, maar overleefde: “Ze is een wonder”

Een ziekenhuis in de Amerikaanse stad San Diego heeft woensdag onthuld dat er een baby is geboren die vermoedelijk het kleinste geboren mensje ooit is. Bij haar geboorte in december woog het meisje slechts 245 gram, ongeveer zoveel als een appel.

11 reacties

  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Als het kind gezond is is dit zekerlijk een dikke proficiat waard aan de dokters en het personeel van het ziekenhuis. Er bestaan dus nog mooie dingen in deze wereld.
  • Hanne Vlaeminck

    5 jaar geleden
    En hoe gezond is dat kindje?
  • peter vermaelen

    5 jaar geleden
    Even ter verduidelijking. Ze is niet de jongste baby ooit. Dat record staat op amper 21 weken. Ze is wel de baby die het minste woog ooit, bij de geboorte en die het overleefd heeft.
  • Elisa deJong

    5 jaar geleden
    Ontroerend..
  • Timothy De Potter

    5 jaar geleden
    Prachtig gewoon, die kleine wondertjes zijn super sterk. Heb het zelf mogen ondervinden bij mijn kindje, 33cm en 950gr. Van dag 1 pure liefde.