PS-voorzitter Elio Di Rupo.
Volledig scherm
PS-voorzitter Elio Di Rupo. © BELGA

Elio Di Rupo (PS): “Heisa over federale regering met Vlaamse minderheid is ridicuul”

De uitspraak van PS-voorzitter Elio Di Rupo dat zijn voorkeur uitgaat naar een federale coalitie zonder Vlaamse meerderheid, blijft hem achtervolgen. Gisteren zette hij de puntjes evenwel op de i. “Dat is een storm in een glas water. Ik heb alleen geantwoord op de vraag van een journalist”, zei hij in ‘Terzake’.

179 reacties

  • gaston wauters

    5 jaar geleden
    Werner Gielis,uw stelling dat Walen maar met 2/3 van de Vlamingen zijn klopt allang niet meer.Franstaligen vindt men meer en meer over het gehele grondgebied van België.Vooral de Vlaamse gemeenten worden getroffen.Corridors als Linkebeek,Wemmel en Bever zijn al helemaal verfranst.Hoogtijd dus om het systeem van zetelverdeling te herzien.
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Confederatie is de beste oplossing. Ieder kookt zijn eigen potje, dus gedaan voor de Walen om bij ons mee aan tafel te schuiven en daarna te zeggen dat het niet lekker was.
  • Werner Gielis

    5 jaar geleden
    de walen zijn ook maar met 2/3 van de Vlamingen ca 4miljoen tegen 6 miljoen, dus is het toch normaal dat ze minder zetels krijgen, dat is toch democratie
  • Paul Van den Bruel

    5 jaar geleden
    Hoe men het draait of keert, geen enkele partij is bereid om te regeren zonder meerderheid, niet langs waalse noch langs vlaamse kant. Dan blijft er enkel een scheiding over want nieuwe verkiezingen zullen m.i niets veranderen, tenzij dat de extreem vlaamse en waalse partijen nog zullen groeien, wat de regeringsvorm nog moeilijker zal maken.
  • LUC HUON

    5 jaar geleden
    Kijk mijnheer Denil, het enige waar de Walen bang voor zijn is het dichtdraaien van de geldkraan. In die context zullen ze zeker niet lachen met BDW, niet spreken van een verzwakte Vlaamse rechterzijde en zeker niet aansturen op nieuwe verkiezingen. Als NVA en VB ooit boven de 50% komen in Vlaanderen ontploft het ganse boeltje. Niet dat ik er op zit te wachten maar de Walen zeker niet, communisten zonder geld dat is pas een probleem.