Foorkramers krijgen voorwaardelijke celstraf

De Kortrijkse strafrechter heeft woensdag twee foorkramers veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Na de Paasfoor in Kortrijk pakten ze twee twintigers aan, nadat die hun attractie waren beklommen na sluitingstijd. Een derde foorkramer werd vrijgesproken.

Het gewelddadig incident vond plaats op 9 april van dit jaar. Twee Zwevegemse twintigers waren een avondje op stap geweest in Kortrijk. Ze beslisten in de vroege ochtend de gesloten attractie ‘Caraibes Follies’ te betreden.

Maar de eigenaars van de attractie werden gewekt door het lawaai en wilden de jongemannen uit hun attractie halen. Er volgde een confrontatie en een van de jongemannen liep een schedelfractuur op. Hij was een maand arbeidsongeschikt.

Ernstige verwondingen

De foorkramers beweren dat ze de twintigers niet wilden verwonden, maar hen net vanwege de veiligheid van de attractie wilden halen. Een van de slachtoffers kwam door zijn benevelde toestand en zijn positie op rollende objecten in de attractie ten val na een duw. Volgens de foorkramers veroorzaakte dat de ernstige verwondingen.

Twee van hen krijgen zes maanden met uitstel. Ze moeten ook een boete betalen. De slachtoffers krijgen schadevergoedingen van 680 en 340 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen